Rukolas pesto


Man patīk ēdieni, kuru sastāvdaļas var variēt atkarībā no noskaņojuma un ledusskapja satura. Var jau būt, ka tā darot tie zaudē savu autentisko nosaukumu, piem., ''pesto'' pārvēršas par ''mērci'' vai tamlīdzīgi, bet tas jau nekas! 

Bija jāliek lietā no laukiem atvestā rukola. Sanāca pat ļoti baudāms ēdiens! 

Izmantoju- rukolu, tik cik ar abām saujām var noturēt (bez kaudzes), cietā siera gabalu (man Džiugas Piquant), kafijas dzirnaviņu malumu ar sēkliņām (pusi uz pusi ķirbis ar saulespuķēm), citrona sulu, sāli, piparus, ķiploka daiviņas pēc garšas (taisīju tā, lai sanāk intensīva un pikanta garša). Eļļu, protams, arī pievienoju-tā, lai masa ir vijīga, bet nav par šķidru. 

Visu sasmalcināju blenderī, vai manā gadījumā- divos, jo virtuves kombaina lielā blendera krūze līdz galam netika galā ar šo uzdevumu, tad nu mazais Delimano smalcinātājs pabeidza procesu. 

Atkal viena vasaras garša! Mmmmm...




Komentāri

Irēna teica…
kāda laba recepte!
Anonīms teica…
laikam ļļloti garšigs, bet daudz jāstrādā
Aija Elliņa teica…
...blenderis lai strādā! :)