''Oreo'' kūka bērna ballītei


Meklējot idejas Kristiana dzimšanas dienas ballītes kūkai, internetā atradu tādu recepti, kuras sastāvā ir ''Oreo'' cepumi. Man grūti izskaidrot bērnu sajūsmu par tiem, bet, protams, ka viņu ballītei gatavoju to, kas  garšo viņiem, saldais kartupelis un briseles kāposti lai paliek ikdienai un man :)... 

Kūka piemērota slinkai saimniecei, tieši tādai, kāda šobrīd esmu es- ātri un viegli gatavojama! 

Sastāvdaļas- kādas redzamas nākamajā fotogrāfijā. Izņemot biezpienu, tas nenoderēja šoreiz. Tātad- ''Oreo''cepumi (un cepumi ''Tango'', kas veikalā atradās blakus plauktā, sastāvs  līdzīgs, cena- uz pusi mazāka), cukurs, ''Maskarpone'', saldais krējums, nedaudz citrona (man- laima) sulas, kokosriekstu eļļa (vai sviests).


Atnesusi mājās abus cepumus, esmu gatava iet atpakaļ uz veikalu, ja cepumu ''Tango'' garša stipri atšķirsies no ''Oreo'' garšas :). Veicu testu- 


Atšķirību nesajutusi, nolemju lietot abus :). 

Sasmalcinu cepumus. Daļu no tiem sajaucu ar 2-3 ēdamkarotēm izkausētas kokosriekstu eļļas (var izmantot sviestu). Izvēlos ne pārāk lielu kūkas formu, lieku tajā cepumu masu un un izlīdzinu to. Ievietoju ledusskapī. 

Sakuļu aptuveni 100 g saldā krējuma, pakāpeniski pievienoju visu iepakojumu ''Maskarpone'', cukuru pēc garšas (nepārspīlējiet!) un vēl vienu daļu sasmalcināto cepumu. Samaisu. Lieku kūkas formā, pa virsu jau nedaudz sastingušajai kūkas pamatnei. Izlīdzinu, lieku atpakaļ ledusskapī. Pirms ēšanas apkaisu ar atlikušajiem sasmalcinātajiem cepumiem. 


Lai labi garšo! 


Komentāri

Irēna teica…
noēda ātri, vai ne?
Aija Elliņa teica…
Ļoti... arī lielie ēda :)
Sigita teica…
Es tagad brīnos, kā mūsmājās vēl neviens nav ēdis ne Oreo, ne Tango. :D Un vēl brīnos, kā Tev izdodas saputot Rasas saldo krējumu (vai arī es šobrīd jaucu, ka tas bija tieši tas, kas man nepakļāvās...). ;)
Un kāda vēl slinka saimniece! Slinkās negatavo vispār. Un gan jau arī par saimniecēm nesauc. :)
Aija Elliņa teica…
Paldies, Sigita... ja Tu tā saki, tad saldais krējums nesaputojās stingrā masā, bet tā kā man nebija tāds mērķis, tad nepievērsu tam uzmanību... Es arī nebūtu ēdusi un pagaršojusi tādus cepumus... bet nu tā informācija jau no skolas un skolas biedriem atnāk- kas labs, kas slikts, kas modīgs, kas vecmodīgs :)
Jā... nu negribas jau sevi saukt par slinku, bet- interese par mājasdarbiem ir manāmi zudusi :D :D