Cepts saldējums



Nosaukums ir mazliet maldinošs, jo neko diži daudz jau to saldējumu necep, bet karsts un kraukšķīgs šis saldais sanāk, tas nu ir fakts! 


Vajadzēs-

1) ļoti aukstu un labi sasaldētu saldējumu,
2) brokastu pārslas (man ''Nestle'' bezglutēna pārslas bez piedevām, nav saldas),
3) kanēli, kardamonu, muskatriekstu (var arī nepievienot),
4) olu,
5) ogas,
6) melno, rūgto šokolādi,
7) eļļu vārīšanai.

Daru tā-

Brokastu pārslas nedaudz sasmalcinu un pievienoju garšvielas. Sagatavoju arī vienu oliņu, nedaudz to sakuļot. 

No saldējuma izveidoju apaļu bumbiņu, apvārtu to brokastu pārslās, tad olā, tad vēlreiz pārslās. Aši lieku to iepriekš sakarsētā eļļā. Vāru burtiski pāris minūtes, kamēr pārslas nedaudz apbrūnē. 

Pasniedzu ar avenēm, nedaudz pārlietu ar ''Rāmkalnu'' rabarberu sīrupu un sasmalcinātu šokolādi. 

Bumbiņa ir karsta, pēc garšvielām smaržojoša un kraukšķīga, bet saldējums iekšā- nedaudz pakusis, bet joprojām auksts un gards... Vasara!!! :) 





Komentāri

Irēna teica…
superīgi! pat nepamanīju, pa kuru laiku Tu pārveidoji blogu ...