Kartupeļu pankūkas ar bekonu un bez čaumalām vārītu olu


Šajā dīvainajā vasarā, kad līst katru dienu, gribētos tradicionālu tikšanos ar draugiem, kad sākam vakaru ar kādu pastaigu vai kopīgu izbraucienu un beidzam ar jaukām vakariņām...  Šoreiz pirmo daļu izlaižam un satiekamies uzreiz pie vakariņu galda :). 

Vajadzēs-
Pankūkām- 
1) kartupeļus,
2) vienu olu kartupeļu pankūkām + parējās- pēc skaita tik, cik vakariņās dalībnieku,
3) pāris karotes rīsu miltu (vai citu miltu pēc jūsu izvēles),
4) nedaudz piena,
5) sāli, melnos piparus, sīpolu, ķiploka daiviņas.

Vēl nepieciešams-
1) vītināts bekons,
2) dārzeņi, zaļumi piedevām, man- ķiršu tomātiņi, svaigie gurķi, mazsālītie gurķi, sīpolloki,
3) tecināts krējums. 

Daru tā-

Izcepu kartupeļu pankūkas, recepte šeit. Ja to dara iepriekš, tad īsi pirms pasniegšanas var ielikt cepeškrāsnī un pasildīt. 
Bekona šķēlītes pacepu uz pannas. 
Vāru olas bez čaumalas. To daru tā- palielā katlā vāru ūdeni, kam nedaudz pievienota sāls. Kad ūdens sāk vārīties, ar karoti ūdenī iegriežu tādu kā virpulīti un uzreiz iesitu iekšā olu, vāru 3 minūtes. 

Uz šķīvja kārto kartupeļu pankūkas, bekona šķēlītes, vārīto oliņu un tecināto krējumu. To iegūst pāris stundas paturot parasto krējumu ļoti sīkā sietiņā (var ieklāt marles kārtiņu), lai notek viss liekais šķidrums. 

Klāt dārzeņi vai zaļumi. Lai labi garšo! 



Ēdiens tapis iedvesmojoties no grāmatas ''Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve''. 





Komentāri

Anonīms teica…
vaau, kā tad es to nesajutu, laimīgie vakariņotāji, malači, tā turpināt/