Mājās gatavots jogurts

 

Esmu atsākusi darīt dažas labas lietas, kuras bija mūsu ikdiena, kad dzīvojāmies ar  bērniem pa māju- cept maizi, dažreiz uztaisīt sieru. Te vēl viena jauka lieta- paštaisīts jogurts. Man patīk tā konsistence- viegls, maigi skābens, gatavs dažādiem garšu eksperimentiem- no saldiem līdz sāļiem. 

Ir tikai nepieciešama elektriska iekārta, kas tā arī saucas- jogurta gatavošanas ierīce vai jogurta aparāts. Meklētājā ierakstot, atradīsiet plašu klāstu cenu grupā no padsmit līdz vairākiem desmitiem euro. Man ir vislētākais variants ar  7 burciņām iekšā. 

Process ir pavisam vienkāršs- uzsilda litru piena līdz tādai temperatūrai, kurā var iebāzt pirkstu, to neapdedzinot 😀. Pievieno vienu iepakojumu jogurta bez piedevām. Samaisa un lej mazajās burciņās. Tās ievieto jogurta aparātā, to ieslēdz un atstāj uz 8 stundām, bet ne minūti ilgāk. Aparāts uztur nepieciešamo temperatūru, lai rastos jogurts.  Pēc 8 stundām ievieto burciņas ledusskapī.

Ēdam pievienojot daudz un dažādas sastāvdaļas. Saldumam kādu džemu, saturam- čia sēklas, kokosriekstu skaidiņas, riekstu, rozīnes utt. 

Lai labi garšo! 



Komentāri

Faina teica…
Būs vien jāpamēģina!