Saldie stūrīši
Vēl secināju, ka pamazām mans blogs pārvēršas par kulinārijas blogu un etiķetes ''Receptes'' vietā droši var rakstīt ''Kūkas, saldie ēdieni, cepumi utt.''. Bet tā tas nepaliks. Rokdarbošanās pamazām notiek un stāsti vēl būs. Bet pagaidām- Saldie stūrīši. Recepte aizgūta no žurnāla Ļiza.
Vajadzēs-
1) 100 gr mīksta sviesta,
2) 130 gr pūdercukura,
3) 1 olas dzeltenumu,
4) 125 gr miltu,
5) 125 gr sasmalcinātu riekstu (es liku valriekstus),
6) 1 tējkaroti kanēļa,
7) šķipsniņu sāls,
8) pāris ēdamkarotes citrona sulas,
9) kādu ievārījumu vai džemu.
DARĪJU TĀ
No sviesta, pūdercukura, olas dzeltenuma, miltiem, riekstiem sāls un kanēļa sajaucu mīklu. Kad sāku jaukt, likās ka nekas nesanāks un būs par daudz miltu, bet tas tā nav. Pacietīgi jāmaisa un visas sastāvdaļas ļoti labi sajaucas kopā.
Ieliku mīklu uz pusstundu ledusskapī.
Cepeškrāsns pannu izklāju ar cepamo papīru un uzmanīgi uz tā izrullēju mīklu ļoti plānā kārtā.
Cepu apmēram 13 minūtes 200 grādu temperatūrā. Receptē minētas 12 minūtes 180 grādos. Bet katrs jau savu cepeškrāsni pazīst vislabāk!
Kad pagāja minētais laiks, ņēmu ārā un apsmērēju plānā kārtiņā ar aliču un banānu ievārījumu. Sagriezu nelielos trīsstūrīšos. Sajaucu citrona sulu ar pūdercukuru uz caur kulītē izgrieztu mazu caurumiņu, izrotāju stūrīšus. Protams, stilīgāk būtu to darīt ar speciālu konditorejas ietaisi, bet man tāds nav, tādēļ izlīdzos kā varu!
Bērni ēd, pašai arī garšo, tātad viss kārtībā! :)
Komentāri