Marinēta siļķe
Recepte derēs tiem, kam ir interese šiverēties pa virtuvi un nedaudz ietaupīt. Recepte no klades, kas ir zem Minces. Tāda dusmīga šodien izskatās!
1) 3-4 sālītas treknas siļķes,
2) marinādei- 1,5 glāze ūdens,
3) 75 ml 9% etiķa,
4) 1 vai 2 sīpoli,
5) 3 lauru lapas,
6) 4 tējkarotes cukura,
7) daži pipari, kāda krustnagliņa.
Pērku siļķi šādā iepakojumā.
Kad marināde atdzisusi, lejam pāri siļķēm un ļaujam marinēties kādu nakti vai dienu. Vienkārši un labi!
Komentāri
Man tik jautājums - kā ar tām asakām.. cik viegli viņu iztīrīt, lai tiešām nekas nepaliek.. vai arī cik ilgi būtu jāmarinē, lai asaka paliek jau ēdamā formā?
Paldies jau iepriekš :)
Anna
Anna, esmu ievērojusi, ja pērk tādu siļķi, kur ir rakstīts, ka ''trekna'', tad gan āda, gan asakas nāk viegli ārā... katrā ziņā, es nevaru teikt, ka asaku izņemšana būtu kaut kāds mokošs grūts uzdevums. Visas kopā ar lielo, muguras asaku arī iznāk ārā. Pamēģini!
nu zini, kad samarinē to siļķi, tad jau uzreiz rodas ideja, ka vajag siļķi kažokā uztaisīt, tāpat paēst... un tad jau apēdas :)))))
Anna
Būs jāiemēģina pašai, un tās Laines saceptās izklausās arī varen gardas(tik tā tīrīšana....)
Zkss, nav tik traki ar to tīrīšanu. Pārfrāzējot Irēnu grāmatu locīšanas kursos (viņa saka, ka ar piekto grāmatiņu jau iet viegli), es teikšu- ar piekto siļķi jau iet labi! D:))))))