Kārtainās mīklas standziņas
Vajadzēs-
1) saldētas kārtainās bezrauga mīklas plāksnes,
2) kādu svaigo sieru pēc izvēles,
3) garšvielas,
4) ja vēlas var lietot- olīves, kaltētos tomātus eļļā. Ja grib saldas standziņas, tad ievarījumu, kanēli, cukuru u.c.
Izņemu no saldētavas mīklas plāksnītes, nedaudz atlaidinu. Izrullēju maksimāli plānu plāksni, apsmērēju ar svaigo sieru, pārberu garšvielas (es izmantoju Santa Maria Vidusjūras garšaugu masījumu). Izrullēju vēl vienu plāksni un pārklāju pāri pirmajai. Cieši piepiežu. Sagriežu strēmelītēs un cepeškrāsnī iekšā.
Ja vēlas, klāt sajauc kādu mērcīti. Mana mērce bija šāda- pašgatavotais bezpiedevu jogurts, tomātu pasta (nevis kečups) un svaigi sasaldētas dilles. Bet mērces dažādība ir tik pat liela, cik dažādas var pagatavot pašas standziņas.
Komentāri
Jā, Irēna, paldies, ķimenes aizmirsās kā iespējamais pildījums, paldies, ka atgādināji! :)
Un galvenais, ka mani sīči to novērtēja kā kaut kādu pilnīgi neaptveramu kulinārisku brīnumu!!! :))))) Kristians teica- UN KĀ SMARŽO!!!!! :)))
Jā, es tā arī daru, cenšos, lai šī mīkla mājās būtu :)
Aizmirsām pieminēt arī visparastākos gaļas pīrādziņus, ko var taisīt un slinko napoleonkūku! :)
Mana recepte ir šāda (pavisam vienkārša)
Vajag:
kārtaino rauga mīklu (var nopirkt gatavu saldētu plāksnēs);
sieru (sarīvētu uz smalkās rīves);
olu.
Sagriež mīklas plāksnes ~ 2 cm platās loksnēs, savirpina garas desas. Liek uz pannas (apakšā cepampapīrs), apziež ar sakultu olu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī (~200 C) un cep ~12 minūtes.
rita.alpaluka@gmail.com
Jau ieprieks - LIELS paldies!