Prosas biezputra ar kokosriekstu pienu
Recepte no žurnāla Škola gastronoma Nr. 7, 04/2009.
Vajadzēs:
1) pusglāzi prosas,
2) 1,5 glāzes kokosriekstu pienu (domāju, ka derēs arī parastais),
3) 1 banānu,
4) 3-4 žāvētas aprikozes,
5) sāli, cukuru pēc garšas.
DARU TĀ
Prosu mazgāju, kamēr ūdens ir pilnīgi tīrs. Kokosriekstu pienu uzkarsēju, pievienoju prosu. Uzvāru un uz mazas uguntiņas vāru aptuveni pusstundu. Ik pa laikam apmaisu. Aprikozes apleju ar siltu ūdeni un paturu tajā 15 minūtes, tad smalki sagriežu. Sagriežu arī banānu.
Gatavai putrai pēc garšas pielieku cukuru un sāli, pievienoju aprikozes un banānu, apmaisu un putra gatava.
Labu apetīti!
Komentāri
Man tik ļoti garšo prosas biezputra, bet šādā izpildījumā vēl neesmu mēģinājusi! Kādu dienu noteikti savārīšu!
Pamēģini gan!
oma
Mans puika teica- garšīga putra, tikai bērnu dārzā sanāk dzeltenāka! :))) Teicu, ka nākamreiz lūkošu uztaisīt dzeltenāku :)))
Es prosu uzvāru un tad uzslēdzu vismazāko karstuma režīmu(man tāda strīpiņa), ļauju uzbriest prosai. Tad tā neizjūk un ir smukos apaļos graudiņos. Vēl atklājums-kukurūzas putraimi-ĻOTI dzeltena, salda putra sanāk.
Pēdējā laikā vairs nevāru auzu pārslas, četrgraudu putras, bet piegriežu žāvētus augļus(aprikozes, rozīnes, dateles, ananāsus, žāvētas plūmes, valriekstus) un apleju ar verdošu ūdeni, uzlieku šķivi, lai briest. Tad pielieku sviesta pikuci vai margarīnu, pieleju aukstu pienu, un katru rītu mums ir tādas brokastis ar mazo puiku.
Slimnīcā neatceros tādu, bērnudārzā neesmu gājusi, un mājās neviens prosu nekad nav gatavojis.
Forša ideja brokastīm!
Pamēģini, Ilze, kādreiz, ir ok!