Tātad... slinkā napoleonkūka!

Man patīk, ka varu rakstīt blogā par to, kas man tuvs un interesants. Bet vēl labāk man patīk, ja manas mīļās lasītājas ierosina kādu tēmu. Šoreiz tā ir- ''slinkais napoleons''. Paldies Ritai par atsūtīto jautājumu- es labprāt pastāstīšu, kā es to cepu!
Šī ir ļoti vienkārši un ātri izcepama kūka. Nekad arī neemu to nobildējusi, tādēļ pirmo reizi blogā atļāvos izmantot svešu fotogrāfiju... bet man jau šķiet, ka visas napoleonkūkas izskatās gana līdzīgas.
Vajadzēs-
1) saldētās kārtainās mīklas plāksnes (es pērku bezrauga plāksnes),
t.s. vārītajam krēmam-
1) 1/2 ēd.kar. miltus,
2) 1/2 ēd.kar. cieti,
3) 3/4 glāzes piena,
4) 100 gr sviesta,
5) 1/2 glāzi cukura,
6) vaniļas cukuru,
7) citrona miziņu ( to ne vienmēr pielieku).
DARU TĀ
Nedaudz atlaidina un nedaudz parullē sasaldētās mīklas plāksnes. Izcep tik plāksnes, cik gribēsiet kārtas tortei. Es parasti cepu pa divām plāksnītēm, kas saliktas blakus 3 reizes. Sanāk 3 mīklas kārtas un divas krēma kārtas.
Gatavo krēmu- abus miltus un cukuru savieno kopā, pielej pusi no piena, sajauc. Atlikušo pienu uzvāra un pielej klāt. Maisa un vāra, kamēr krēms ''savelkas'', paliek biezāks. Kārtīgi atdzesē. Pievieno ļoti mīkstu, istabas temperatūras sviestu. Nederēs auksts un nederēs izkausēts sviests. Tieši sviesta pareizā temperatūra nodrošinās šī krēma ideālu sakulšanos. Sakuļ. Krēms paliks balts un stipri lielāks apjomā.
Kārto izceptās plāksnes, klāj krēmu. Pa virsu var uzdrupināt izcepto plāksnes gabaliņu, uzbērt pūdercukuru.
Ātri un garšīgi!
Komentāri
Rita.
un, arīdzan, kā rakstīju- ja sviests būs silts, tad viss izdosies! :))))