Šodien taisīju ēst...
Tik pat ātri kā kūst saldējums uz siltas drupaču kūkas, beidzas arī visas jaukās tikšanās. Šodien iepazinos ar Agnesi Linku no Latvijas Radio 1, kuras balsi tik labi pazīstu, jo šo radio klausos nepārtraukti :).
Lūk, tieši Agneses uzrunāta, es šodien gatavoju (un Ilze no www.absolutsed.lv, sveicieni Tev, kur Tev bija prāts šajā visā mani iesaistīt (paldies, Ilzīt!)).
Kārtējo reizi secināju, ka uztraucoties sāku raustīt valodu un vervelēt nesakarīgi, ka man ir vispļāpīgākie bērni pasaulē, ka pusotra stunda ir pilnīgi par maz... ne jau gatavošanai, bet sarunai jau nu noteikti!
Un tā kā diez vai Agnese no mūsu mājās valdošā haosa diez ko saprata :)))), lūk neliels špikerītis- gatavoju es vistu ar zemesriekstiem (sastāvā- vistas filejas, zemesrieksti, sojas mērce). AIZMIRSU, ka viss process jāsāk ar neliela daudzuma sīpolu apcepšanu.
Vārīju klāt rīsus- (eļļa, lauru lapa, 2 krustnagliņas, kurkuma, rīsi). PĒKŠŅI AIZMIRSU kādas ir rīsu un ūdens proporcijas, kaut gan tādā veidā rīsus vāru pārdienās.
Vārīju krēmzupu- (ķirbis, kartupeļi, burkāni, saujiņa rīsu, vistas buljons, ūdens, nedaudz muskatrieksts, kardamons, sāls, saldais krējums). VAI PATIEŠĀM NEKO NEAIZMIRSU?
Cepām drupaču kūku- (sviests, cukurs, milti, ātri vārāmās auzu pārslas, āboli). AIZMIRSU PIEMINĒT, ka drupačām pieliku arī kanēli, vaniļas cukuru un nedaudz garšvielas Garam masala.
... un tās skaņas, ko dzirdēsiet fonā, tie ir baloni, kurus uzpūš un tad laiž gaisu ārā mani pāraktīvie bērni :(. Ortodonte lika Kristianam pūst balonus un trenēt lūpu muskuļus un elpošanu caur degunu, tad nu šie baloni ir kļuvuši par mūsu dzīves centru šobrīd. :)
Paldies Agnese, ka šo visu izturēji un lai Tev sanāk labs raidījums!
Raidījums būs dzirdams Latvijas Radio 1, nākam piektdien, 23.novembrī plkst. 15.00, tieši Riharda dzimšanas dienā!
Komentāri
Andra, tas ir raidījums par visādām ģimenei veltītam tēmām, bet piektdienās tieši par ēst gatavošanu.