Tvaicēti dārzeņi ar siera-diļļu mērci
Man nav nekādu smalku tvaicēšanas iekārtu mājās, toties es dažreiz skatos Džeimija Olivera raidījumus. Un tad es no tiem šo to arī iemācos. Piemēram, tvaicēt dārzeņus caurdurī.
Vajadzēs- katlu un caurduri
Ideāli, ja abu diametrs sader. Šiem sader, it kā būtu radīti viens otram.
Sagriežu dārzeņus, katlā ieleju nedaudz ūdens, lieku uz uguns un pārsedzu ar vāku.
Pielieku arī garšaugus (pēc noskaņojuma).
Tvaicēju, kamēr dārzeņi mīksti.
Iespaidi- protams, garšu nevar salīdzināt ar to, kādi ir ūdenī apvārīti dārzeņi! Tā ir intensīvāka, izteiktāka un bez ūdeņainības.
Klāt ātri uztaisāma mērce, kuras sastāvā ir saldais krējums, rīvēts cietais siers, svaigi spiestas ķiploka daiviņas, dilles un jūras sāls (proporcijas variējamas pēc noskaņojuma).
Lai garšo!
Komentāri
... man jau arī patīk, tvaicēju pat kartupeļus un kāpostus :)