Ķirbis. Rudens vēstnesis?
Šodien tā vien gribas izbaudīt rudens tuvošanos. Bez nožēlas. Vasara bijusi gana skaista!
Cepam ķirbja šķēles!
Vajadzēs-
1) 4 vidēji biezas muskata ķirbja šķēles,
2) gabaliņu auksti kūpinātas desas vai dažas šķēles bekona (pēc izvēles),
3) kādu cieto rīvēto sieru,
4) rapšu eļļu,
5) šķipsnu sāls, svaigi maltus melnos piparus un kādu garšaugu pēc izvēles- timiānu, majorānu, kādu salvijas lapiņu.
Daru tā-
Nogriežu četras šķēles ķirbja. Nomizoju, lieku uz pannas. Apslaku ar rapšu eļļu. Apkaisu ar sāli. Uzberu sagrieztus garšaugus. Lieku iepriekš līdz 180 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī. Cepu aptuveni 20-25 minūtes. Izņemu no cepeškrāsns, uzlieku sagrieztas desas šķēlītes vai bekonu, apkaisu ar sieru un lieku atpakaļ cepeškrāsnī. Cepu aptuveni 10 minūtes. Uzberu svaigi maltus piparus.
Šis manuprāt ir vienkāršākais veids, kā ātri un viegli tikt pie ķirbja ēdiena, nepazaudējot ķirbja garšu. Jo ķirbi var gatavot arī tā, ka viņš papildina citas ēdiena sastāvdaļas un kā hameleons sevi pielāgo tiem citiem produktiem...
Lai labi garšo!
Komentāri
Jā, ķirbis ir rudens vēstnesis...
Būs arī man savā blogā jāieraksta!