Omlete pēc Darjas Doncovas :)
Šodien, cepot bērnam omleti (bērnam, jo otrs bērns ēd tikai ''vēršaci'') :), atcerējos, ka reiz bibliotēkā paņemtā Darjas Doncovas grāmatā ''Pavārgrāmata sliņķei'' es izlasīju, ka francūzietes cepot ideālu omleti. Un ideālā omletē pienam ir jābūt tieši tik pat daudz, cik olām. Kā to var nomērīt? Pavisam vienkārši- mērot piena daudzumu ar omletē izmantoto olu čaumaliņām. Pamēģiniet, sanāca ļoti labi! :)
Nekad dzīvē sastāvdaļas omletei nebiju pievienojusi kaut kā nebūt tās sverot vai mērot :). Šoreiz cepu omleti ar dillēm un pārkaisīju ar rīvētu Gratisani sieru (nopērkams lielveikalos, mazās paciņās).
Lai darbošanās virtuvē nekļūst vienmuļa! :)
Komentāri
Bus japamegina :)