Sēklu, riekstu maize no savādākiem miltiem
No nesenā “PROMO Cash&Carry” (Mūkusalas ielā 95, Rīgā) veikala apmeklējuma, mājās pārvedu trīs bezglutēna miltu paciņas- sarkano lēcu, amaranta un kokosriekstu miltus. Visus trīs liku lietā, cepot bezglutēna sēklu un riekstu maizi. Recepte atrasta tīmekļa dzīlēs, ar manām variācijām.
Vajadzēs-
1) 1 glāzi saulespuķu sēklu,
2) 1/2 glāzi linsēklu,
3) 1/2 glāzi riekstu (man šoreiz- valrieksti, nedaudz sasmalcināti),
4) 1,5 glāzi miltu (no katriem iepriekšminētajiem pa pusei glāzes),
5) 2 ēd.kar. čia sēklu,
6) 3 ēd.kar. ceļteku sēklapvalku pulvera (satur bezgutēna maizi kopā, nopērkams bio pārtikas veikalos),
7) 1 tējkar. rupjais sāls,
8) 1 ēd.kar. medus,
9) 3 ēd.karotes olīveļļas,
10) daži sagriezti saulē kaltēti tomāti eļļā,
11) 1,5 glāzes ūdens (vai mazliet vairāk).
Daru tā-
Sajaucu visas sausās sastāvdaļas. Tad pievienoju slapjās. Lieku mīklu jau cepamajā formā un atstāju uz kādām 2-3 stundām.
Lieku iepriekš, līdz apmēram 180 grādiem, uzsildītā cepeškrāsnī. Cepu apmēram pusstundu un tad izņemu no formas un apmetu otrādi, cepu vēl apmēram tik pat ilgi.
Lai labi garšo!
Komentāri