Biezpiena kūka

Vajadzēs-
1) 200 g miltu,
2) 50 g cukura,
3) 100 g sviesta vai margarīna,
4) 1 olu,
Pārklājumam
1) 5 olu dzeltenumus,
2) 100 g cukura,
3) 1 citrona miziņas rīvējumu,
4) 1 ēd.kar. miltu,
5) 500 g vājpiena biezpiena,
6) šķipsniņu sāls,
7) ¼ l piena,
8) 125 g sviesta,
9) 5 olu baltumus.
DARU TĀ
Pamatnei uz darba virsmas sajaucu miltus ar cukuru un vidū veidoju iedobi. Tajā lieku saplucinātu sviestu un olu un visu pēc iespējas ātri samīcu. Mīklu ievietoju ledusskapī uz pusstundu.
Pēc tam to izveltnēju un lieku veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Pamatnei izveidoju nelielas maliņas.
Pārklājumam saputoju olu dzeltenumus ar cukuru un citrona miziņu, iemaisu miltus, biezpienu un sāli. Pievienoju karstu pienu un sviestu. Beigās iecilāju stingrās putās saputotus olu baltumus un pagatavoto masu lieku uz kūkas pamatnes. Kūku cepu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 190 grādos un diezgan ilgi- nepilnu stundu.
Kapēc kūka tik traki vizuāli atšķiras no grāmatā redzamās, man nav ne jausmas! :)))))
Komentāri
Arī pavisam atdzisusi nebija zaudējusi savu gaisīgumu un garšu! Labi, ka dzīvoju kopār ar omu, mamma netālu, varu aiznest un ciemos brauc vīramāte, citādi te viena pārēstos! :DDDDD
Protams, ka ar papildinājumiem būs vēl labāk! :)