Kā es pārstāju ''baidīties'' no plānajām pankūkām
Bet tad es ’’ Ievas Virtuvē’’ redzēju fotostāstu par to, kā mūziķis un TV šovu zvaigzne Atis Auzāns cep plānās pankūkas un stāsta, ka tas ir ļoti viegli. Mani tas ārkārtīgi iespaidoja! :))) Un nezinu pat- kāpēc. Vai nu tādēļ, ka mana pirmā profesija reiz bija mūziķe vai tādēļ, ka mans meitas uzvārds reiz bija Auzāne (un tas nav joks), es nolēmu, ka arī man būs ļoti viegli izcept plānās pankūkas!
Tagad es domāju, ka galvenais slēpjas labā pannā, kurā nepiedeg ēdiens, pat ja to gatavo vispār bez taukvielām un labā putojamajā slotiņā, kuru reiz man izdevās nopirkt veikalā Gemoss.
Vajadzēs-
1) olas,
2) miltus,
3) pienu,
4) ūdeni,
5) cukuru,
6) šķipsniņu sāls,
7) pildījumam (šoreiz)- biezpienu, krējumu un cukuru ar kanēli.
DARU TĀ
4 olas (atkarībā no olu lieluma un ēdāju skaita) sajaucu ar mazliet cukura un šķipsniņu sāls. Tad daru tā, kā man reiz iemācīja mana oma- beru klāt miltus, lai sanāk pabieza mīkla. Vairāk milti netiks klāt bērti!
Ēdam ar persiku ievārījumu.
Komentāri
kas zin, varbūt dēliem pašiem :), jo, piem., Antrai, kas mums stāsta par šūšanu, mājās speciālists visa vieda pankūku cepšanā ir tieši 10gadījais dēliņš! :)