Sāļā un sātīgā kūka
Recepte ir no šīs jau pasen izdotās grāmatas 154 lpp. ar nosaukumu Lorēnas kūka.

1) 300 g miltu,
2) 300 ga vājpiena biezpiena,
3) 300 g sviesta vai margarīna,
4) šķipsniņa sāls,
pildījumam
1) 75 g vārīta šķiņķa,
2) 100 g žāvēta speķa,
pārklājumam
1) 75 g mīksta sviesta,
2) 2 ēdamkarotes miltu,
3) 2 olas,
4) 1/4 l skāba krējuma,
5) 200 g rīvēta Ementāles siera (tāds ir minēts oriģinālajā receptē),
6) garšvielas.

DARA TĀ
No miltiem, biezpiena, sviesta un sāls veikli samīca mīklu un ieliek ledusskapī uz 1 stundu, ja nepieciešams, var arī ilgāk.
Pēc tam to ieliek veidnē un izlīdzina, piespiežot un izveidojot arī nelielas maliņas.
Sagriež šķiņķi un speķi sīkos gabaliņos. Es lietoju cauraugušu gaļu. Liek uz mīklas pamatnes.
Bļodā samaisa pārklājuma sastāvdaļas, pieleik garšvielas un pārlej sķiņķa gabaliņiem. Liek cepeškrāsnī. Pasniedz karstu.

Komentāri