Zivs fileja apelsīnu mērcē
Bet- kaut kā jāpabaro arī savs egoisms. Jāpabaro burtiskā nozīmē! :)
Vajadzēs-
1) zivs fileju,
2) apelsīnu sulu,
3) ķiploka daiviņu/as,
4) pētersīļus,
5) sāli, melnos maltos piparus,
6) nedaudz skāba krējuma.
DARU TĀ
Ķiploka daiviņu izlaižu caur ķiplokspiedi. Pētersīļus smalki sagriežu. Ķiploku, pētersīļus, sāli un piparus sajaucu putriņā un apsmērēju ar to zivs fileju. Apvārtu fileju rīvmaizē. Droši vien šo punktu var arī izlaist, bet es šoreiz tā daru.
Karstumizturīgu trauku nedaudz iesmērēju ar taukvielu, lieku iekšā zivs fileju. Leju iekšā apelsīnu sulu. Tīk daudz, lai veidojas mērcīte, bet zivi tai nav jāapsedz :). Receptē teikts- uz filejas izliek sagrieztu sviestu nedaudz. Es šoreiz nelieku. Pēc izvēles.
Lieku cepeškrāsnī un cepu minūtes 20.
Izņemu no cepeškrāsns, ielieku šķīvī. To suliņu, kas radusies cepšanas gaitā noleju, pievienoju tai pāris karotes skāba krējuma un uzsildu. Mērcīti leju pāri zivtiņai un pārkaisu ar pētersīļiem.
Labu apetīti!
DARU TĀ
Ķiploka daiviņu izlaižu caur ķiplokspiedi. Pētersīļus smalki sagriežu. Ķiploku, pētersīļus, sāli un piparus sajaucu putriņā un apsmērēju ar to zivs fileju. Apvārtu fileju rīvmaizē. Droši vien šo punktu var arī izlaist, bet es šoreiz tā daru.
Karstumizturīgu trauku nedaudz iesmērēju ar taukvielu, lieku iekšā zivs fileju. Leju iekšā apelsīnu sulu. Tīk daudz, lai veidojas mērcīte, bet zivi tai nav jāapsedz :). Receptē teikts- uz filejas izliek sagrieztu sviestu nedaudz. Es šoreiz nelieku. Pēc izvēles.
Lieku cepeškrāsnī un cepu minūtes 20.
Izņemu no cepeškrāsns, ielieku šķīvī. To suliņu, kas radusies cepšanas gaitā noleju, pievienoju tai pāris karotes skāba krējuma un uzsildu. Mērcīti leju pāri zivtiņai un pārkaisu ar pētersīļiem.
Labu apetīti!
Komentāri
mājienu sapratu! es svētdien labprāt vēlreiz ēstu šo zivi! :) :)