Uzkodas no parmezāna siera

Sākšu ar to, ka nesen man draudzene atkal atnesa dažas grāmatas norvēģu valodā. Tieši no tādas reiz tapa mana Tildas māsīca, kura nu ir devusies dzīvot uz mazākā bērna grupiņu bērnu dārzā. Šoreiz savā īpašumā ieguvu arīdzan ļoti kolorītas kundzes sarakstītu pavārgrāmatu.


Jāsaka, ka dīvainā kārtā, šī grāmata man ir kļuvusi par tādu kā garastāvokļa uzlabošanas lietu. Pat nemāku pateikt, kādēļ. Varbūt tāpēc, ka no grāmatas lapām nāk tāds vieglums, tikai apskatot fotogrāfijas vien. Var redzēt, ka kundze ir ar lielu dzīves pieredzi, bet pašironiju un dzīvesprieku noteikti saglabājusi. Grāmatā nav nekādu pārizsmalcinātu dizainu vai virtuves iekārtu, kas jau uzreiz iedzītu kompleksos gatavot gribētājus.

Piemēram- kundzei ir kaķis un viņa strādā dikti vienkāršās tupelītēs :)

Viņas virtuves iekārta liek nojaust, ka arī es uz savas lētās plīts varu pagatavot jebko! :)

Viņas ēdienu piedevu saraksts ir gana demokrātisks.

Bet apskatītas tiek arī mūsdienīgas tendences, kā piemēram Slow food.

Ko darīt ar norvēģu valodu? Daļa receptes sastāvdaļu ir redzamas uz bildes, daļa skan ļoti līdzīgi kā angļu vai vācu valodā, atlikušo daļu var atrast google tulkotājā.

Nu tad pirmā un pavisam elementārā recepte no šī grāmatas ir parmezāna čipsīši vai uzkodiņas. Jāsaka, ka tie man stāvēja rindā uz gatavošanu, jo tikko tos redzēju arī krievu žurnālā ''Škola Gastronoma''.



Vajadzēs-

1) parmezānu,
2) melnās olīves (man- zaļās), sagrieztas ripiņās un papriku, sagrieztu mazos gabaliņos (Monas pavārgrāmatas variantā)
3) pētersiļus (Škola gastronoma variantā)

DARU TĀ

Sarīvēju sieru, daļu sajaucu ar sasmalcinātiem pētersīļiem, daļu ar olīvēm un papriku.

Lieku uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru un sakarsētā cepeškrāsnī iekšā! Cepu, kamēr siers izkusis un maliņas nedaudz kraukšķīgas.

Mmmmm, sieru mīļi novērtēs!

Komentāri

Irēna teica…
izklausās vareni!!
Antra teica…
Mmmmm.... man jau tek siekaliņa... Kraukšķīgs siers... mmmm...
Aija Elliņa teica…
Pamēģiniet, meitenes! :)
Ilze Lipska teica…
Mmmmm.. mums parasti top tīrie siera, bet ar olīvām noteikti ir baigi labi.
Aija Elliņa teica…
Jā, Ilze, tie ar olīvām un papriku bija tiešām labi!
Sarkanā Biete teica…
Jam, jam - parmesāns un olīvas:) Mani favorīti! un kundze tiešām kolorīta!
Aija Elliņa teica…
Vai ne, Beetroot? :)

Ar melnajām olīvām noteikti ir vēl izteiksmīgāka garša... bet man bija tikai zaļās ledusskapī :)
Inese teica…
kaķis virtuvē noteikti arī man radītu simpātijas pret pavārgrāmatu, lai arī tā nu nekādi nav manu lasāmvielu sarakstā :D
Aija Elliņa teica…
Nu redzi, Inese, es jutu, ka tā būs! :)
Diāna teica…
Ārprāts, cik superīga grāmata! Un cik superīga pavāre! Esmu sajūsmināta. Nez vai daudz ir tādu sieviešu, kas ļautu, ka viņas šitā fotografē no aizmugures un bildi vēl grāmatā ieliek. Man uzreiz kaut kāds procents kompleksu mazinājās, redzot tik iedvesmojošu piemēru. Paldies, ka parādīji.
Aija Elliņa teica…
Diāna, grāmatā ir vēl ļoti daudz labu bilžu! :D Dāmai pilnīgi nav nekādu kompleksu... Un būtu jauki, ja mums tie arī izzustu uz visiem laikiem! :))))
Aija Elliņa teica…
nu kolorīta kundze, uz viņu skatoties, tiešām pārņem liela jautrība, cik skaists paliek cilvēks, kad viņam ir nopietna aizraušanās un vēlme padalīties ar citiem.
Anonīms teica…
iepriekšējais komentārs ir no omas, nezin kāpēc parādijās ar Aijas vārdu
Anonīms teica…
Nezinu, mani šāda grāmata un pavāre neuzrunātu. nelaistu tādu apaļīgu (negribētos teikt resnu) kundzīti savā virtuvē. Liekais svars un neveselīgi ēdieni ir daudzu saslimšanu ierosinātāji. Tas tā pārdomām...
Aija Elliņa teica…
Paldies par viedokli! Nav tik traki, grāmatā nav ļoti neveselīgi ēdieni, viss ir normas robežās!

Sakiet, mīļie Anonīmie, kas raksta it kā ''negatīvāku viedokli'' (manuprāt, negatīvu viedokļu nav), kāpēc neparakstāt savu komentāru?
Linda teica…
man sestdien ballīte - pamēģināšu šos! izklausās un izskatās ritīgi gardi un pa manai gaumei! :) paldies, ka padalījies.
Aija Elliņa teica…
Lūdzu, Linda, noteikti uztaisi! :)