Skaistas lietas tepat blakus!

Vienmēr priecājos, kad mans lielākais puika uztaisa kaut ko skaistu un radošu. Viņam, savos 6 gados, ir pacietība kā lielam vīram! Bet nekas jau nerodas tukšā vietā! Savu daļu šīs īpašības un arī spēju novest lietas līdz galam viņš un arī es noteikti esam mantojuši no mana tēta.

Tāpēc šodien gribu pastāstīt par tēta kādreizējo aizraušanos un savulaik arī maizes darbu- klūdziņu pīšanu (jā, jā, bija kādreiz laiks, kad varēja ļoti labi pārtikt arī no rokdarbu veidošanas).

Nezinu, kas lika padomju inženierim konstruktoram pievērsties daiļamatniecībai, bet tā nu tas sanāca. Ātri sajutis, ka sanāk un patīk, tētis ar to nodarbojās gana nopietni. Savulaik arī vadīja pīšanas studiju un daiļamatniecības vidusskolā pasniedza bērniem arodu. Viņš ir arī daiļamatu meistars.

Rinda uz viņa pītajiem darbiem bija milzīga, cilvēkiem patika un tie pirka viņa darbus. Kā redzēsiet tālāk pievienotajās bildēs, meistarība bija izkopta liela un darbu amplitūda arī varena- no mēbelēm līdz sīkām un smalkām lietiņām.

Lūk tikai neliela daļiņa no viņa daudzajiem darbiem!









Komentāri

Aija Elliņa teica…
Man arī tā liekās! Paldies, nodošu! :)
Una teica…
tās pītās lādes un atpūtas krēsls vispār... Gribētu arī sev!
Madara teica…
cik skaisti.
ja šito mana mamma ieraudzītu, tad tēvu droši vien bankrotā iedzītu :D
Anonīms teica…
jā jā meitiņ, tas jums ar Kristianiņu no tēva, apbrīnojamā pacietība novest lietas līdz galam, pašpietiekamība un radošā dzirksts, lai jums veicās arī uz priekšu
Antra teica…
O jā! Bērnībā vienmēr ar skatījos uz tēva darbiem un priecājos... vienmēr domāju, kad izaugšu, man būs daudz naudas un man arī būs gulta ar pītiem galiem, bet visvairāk mani fascinēja abažūri! Tiešām! Jā... tai laikā tā bija baigā modes lieta! :)
sanita teica…
ahh... atliek vien noelsties, kas par skaistumu.....
Anonīms teica…
starp citu, ne visi no šiem pārpalikušajiem darbiem ir labākie, daži ir vienkārši eksperimenti, labākie visi aizgāja tirgū
Hela teica…
Lieliski darbi!
Inese teica…
vienmēr esmu dievinājusi pinumus, šie nu patiešām ir fantastiski skaisti darbi, tik daudzveidīgi...
Aija Elliņa teica…
Liels paldies visiem par labajiem vārdiem! Meistars noteikti priecāsies :D
Daiga teica…
Zelta rokas, nav ko piebilst!
Anonīms teica…
burvīgi darbi :) vai meistars savu arodu joprojām piekopj un ir iespējams veikt arī pasūtījumu? pītais krēsls un galds tik tiešām ir fascinējošs
Aija Elliņa teica…
Anonīms, mēs visi ļoti ceram, ka meistars pagurs no algotiem darbiem, aizies pensijā un atkal pievērsīsies pīšanai :).

Kad kļuvām neatkarīga valsts un cilvēkiem arī bija krīze un naudas vairs nebija, protams, ka vairs nebija izdevīgi nodarboties tikai ar pīšanu... bet, kā jau es teicu, mēs ceram :))))
Anna teica…
Aija, tu esi tik laimīga...es dievinu pinumus, bet tev mājās tāds meistars!!! Man trūkst vārdu...mans sapnis ir pīts mazuļa šūpulītis :)
Aija Elliņa teica…
Paldies, Anna, cik mīļi! Novēlu, lai Tavs sapnis piepildās! :)