Ātrie, kraukšķīgie bārbekjū gurķi

Nu tātad, šo recepti jau droši vien daudzas no jums redzēja jaunākajā Ievas Virtuvē. To piedāvāja žurnāliste Laura Dumbere.

Es izmēģināju, man ļoti iepatikās. Svētdienas ballītē būs labas uzkodas. Svētdien svinēsim Kristianam vārda dienu.

Kam nav žurnāla, tiem stāstu- nomazgā 8 (es ņēmu 10) lauka gurķus, sagriež ripiņās, apber ar tējkaroti sāls un noliek uz stundu malā. Tad nolej radušos šķidrumu.

Uzvāra marinādi no 240 ml rīsu vīnetiķa, 240 ml ūdens un 80 ml baltā balzametiķa (es lietoju baltvīna etiķi, kas arī bija piedāvāts receptē). Pieber 6 ēdamkarotes cukura un 3 tējkarotes rupjo sāli. Karsējot izšķīdina cukuru un sāli, pieber 2 tējkarotes sinepju sēkas, 2 tējkarotes koriandra sēklas un 1 tējkaroti maltas kurkumas.

Kad marināde uzvārās, ar to pārlej gurķus. Atdzesē, pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek uz nakti ledusskapī. Otrā rītā varat lietot.


Komentāri

Diāna teica…
Paldies! Noteikti uztaisīšu, lai gan man būs jāiztiek ar parasto etiķi, visi pārējie mājās izsīkuši vai nekad nav bijuši. Gurķi aug tik strauji, ka nevar pagūt apēst, un ātri marinētie būs lieliska pārmaiņa.
Aija Elliņa teica…
Nu zini, es domāju, ka nebūs nekāda vaina arī ar parastiem (citiem vai savādākiem) etiķiem. Domāju, ka garšu vairāk pat ietekmē pārējās garšvielas- koriandrs, sinepes un kurkuma.
Pamēģini, forši, ka Tev daudz gurķi saauguši!
Anonīms teica…
Man jāsaka tā kā Diāna par etiķi - pārējie nekad nav bijuši, bet gurķīši tiešām dievīgi, tādi skaisti dzelteni un ļoti garsīgi
Antra teica…
Super! Esi pasteigusies ;) No jaunās Ievas virtuves šī recepte man iekrita visvairak acīs. TAs nozīmē, ka varēšu svētdien panasķoties? ;)
Diāna teica…
Sanāca garšīgi, bet ieteikums tiem, kas mēģinās ar parasto etiķi - etiķis jāņem daudz, daudz mazāk, nekā to darīju es (es saskaitīju 240 ml ar 80 ml un pielēju pusotru glāzi etiķa, tas bija vismaz desmitreiz par daudz). Man divās stundās savilkās tik nikni tie gurķi, ka bija jāskalo, pēc tam otrreiz vārīju daudz maigāku marinādi, un galu galā sanāca ļoti labi. Varu derēt, ka ar attiecīgajiem etiķiem tās proporcijas ir veiksmīgas, tāpēc recepti noteikti vainot nevar.
Aija Elliņa teica…
Tā varētu būt, Diāna, jo tam rīsu etiķim ir tikai 4 %, bet parastajam 9 %, ja nemaldos...

Šodien Kristiana vārdadienas viesībās visi ēda, neviens nesūdzējās! :)
Antra teica…
Visiem ļoti garšoja! :) Šis trauks bija tukšs pirmais, lai viss pārējais arī bija ļoti garšīgs! :)
Aija Elliņa teica…
Paldies! beigās notiesājām arī to, kas bija ledusskapī palicis! :) Gribu pamēģināt arī ar melotrijām...