Paliekam pie zaļā

Vakar nolēmu sašķirot savus neskaitāmos recepšu žurnālus, ieviest kaut kādu sistēmu, atlasīt receptes, ko vēlos izmēģināt. Izdomāju, ka gribu dažas receptes arī izprintēt, lai tās ir vienmēr ātri atrodamas. Nolēmu, ka domāšu zaļi un printēšu receptes uz bērnu zīmējumu neskaitāmajām lapām, kas bija nolemtas izmešanai. Daļu no bērnu zīmējumiem, protams, glabāju! Domāju- noķeršu divus zaķus- taupīšu papīru, vēl kādu laiku papriecāšos par bērnu darbiem... tad ņēmu un netīšām printerim nolauzu kaut kādu detaļu un ieceres palika neīstenotas...

Toties atlasīju pa kādai receptei, ko gribu izmēģināt uzreiz. Šeit viena. Publicēta Dienas Ēdienu 2011.gada 19.janvāra numurā. To piedāvāja Artūrs Bērziņš, svaigēdājs un mājaslapu dizainers :).

Vajadzēs-

1) gurķus,
2) vārītu brokoli (protams, ka oriģinālajā receptē brokolis ir svaigs),
3) pāris ķiploka daiviņas,
4) spinātus (es šoreiz izmantoju lapu salātus),
5) olīveļļu, baltvīna etiķi (to pievienoju es, receptē nebija),
6) saulespuķu sēklas,
7) sāli, piparus pēc garšas.

DARU TĀ

Sagriežu gurķi pusripiņās, brokoli- rozetēs. Pielieku spinātus vai salātus, kā es šoreiz darīju. Nedaudz pasālu un pieberu svaigi maltus piparus. Tad sajaucu mērci- nedaudz olīveļļu sajaucu ar baltvīna etiķi. Pielieku caur ķiplokspiedi sasmalcinātu ķiploku. Apberu salātus ar saulespuķu sēkliņām un apleju ar mērci. Samaisu. Gatavs!

Komentāri

Anonīms teica…
nu tas brokolis mazliet mulsina, bet vajadzētu pagaršot, droši vien ka labi, vasarā jebkurš zaļums ir laba lieta, kur nu vēl tik smalki sagatavots
Aija Elliņa teica…
Nevajag mulst no brokoļa! tam nav ne vainas! :)
Irēna teica…
zaļās krāsas nianses ir nepārspējamas...