... ainiņas

Šodien es ''zīmēju savu mandalu''. Ziniet kā tā izpaužas? Es kārtoju bērnistabu. Parasti liekam zēniem pašiem daudz maz rūpēties par kārtību istabā... bet agri vai vēlu pienāk tāds brīdis- nu apmēram šāds

... bilde gan ir sena un uzņemta vēl pirms zēnistabas remonta, bet pa lielam jau nekas nemainās! :) Kristians pat mūs viendien sasmīdināja šajā sakarā. Viņš teica:''Tēti, man vajag manikīra šķērītes''. Tētis teica: ''Nāc un paņem''. Kristians atbildēja: ''Es nevaru, es taču stāvu tagad cūcības vidū!'' :)

Tad nu es pamostos no rīta dusmīga (ka man tas jādara), ierokos visās mantu kaudzēs un iznirstu pēc dažām stundām laimīga un harmoniska. Kad viss ir tīrs un sakārtots! :D Zinu, ka šī mana kārtība pastāvēs kādu stundu, bet- tāda ir dzīve!

Esmu uztaisījusi arī pa kādai dāvanai, kuras vēl nevar atrādīt, ka saņēmēji neierauga! Par to kādu citu reizi.

Un vēl esmu iecerējusi no Otrā elpā iegādātas džinsu kleitiņas uzšūt sev jaunu priekšautu un varbūt arī virtuves cimdu. Lūk kleitiņa-

Starp citu, Otrā elpā šobrīd viss apģērbs un apavi ir par 50 % lētāk.

Kāpēc nesāku šūt? Tāpēc-

... nevaru taču traucēt ģimenes locekli atpūtā! :D

Jauku vakaru!

Komentāri

Irēna teica…
Jā, mājas kārtošana palīdz arī iekšēji rast kārtību:) Žēl, ka tik īslaicīgs efekts .. es ar šodien palūdzu Monu pavirzīties nost no mana šujamā :)
Inese teica…
ak, mīļā Mince - arī mans Karalis nepārtraukti uzguļas virsū tam, ko radu (starp citu, vai Tu, piemēram, varētu atrast saņurcītā segas čupā vidu? Mans karalis nekļūdīgi iešāva ķepu murčkulī un labsajūtā ar nagiem izrāva diegu tieši vidus audumiņā :D - runa ir par manu izstādes deķi...)
Bet par bardaku prieks - tādēļ, ka neesmu vienīgā, kuru tas tracina un kura jūt gandarījumu par sakārtoto istabu, kaut vai tikai uz tām dažām minūtēm, kamēr bērni nav iegājuši :)))
Aija Elliņa teica…
Inese, cerams, ka izstādes darbs pārāk necieta? :D
nu jā, tā ir ar tām kārtošanām, kādreiz jau jāsaņemas :)
Madara teica…
ai cik pazīstama situācija ar istabu :D man tādas pašas ir pēc bērnu rotaļām dažu stundu laikā :)))
es pēc dabas liels pedants un patīk lietu kārtība, tad arī reizi nedēļā taisu lielo kārtošanu, bet tā katru vakaru nākas savākt mantas no visiem stūriem dzīvoklī :D
Biene teica…
Ai, Man arī ir tāda "mandala"!Es šobrīd gan tā jūtos arī tad, ja varu netraucēta izskriet visai mājai ar slapju lupatu cauri...eh ,cik maz mums vajag,bet varbūt tas ir daudz!
Sarkanā Biete teica…
Es arī patreiz stāvu cūcības vidū:):), jo visa māja, dārzs un priekšpagalms ir piepūsts ar smiltīm, meitas istaba izskatās kā pēc viesuļvētras, nu un arī pašu guļamistaba prasās pēc uzfrišināšanas. Man vēl līdz harmonijai tālu, bet nu pamazām, pamazām...

Bet Minci nu noteikti traucēt nedrīkst:)
Aija Elliņa teica…
Vai, cik labi, ka Kristians nav viens cūcības vidū, daudziem šī tēma tuva! :D Paldies! :)
Zane teica…
Es noteikti esmu "mazais meža dīvainītis" :D , bet mūsmājās istabas - mantu kārtošanas "problēma" tiek atrisināta šādi http://dargumi.blogspot.com/2011/06/emilijas-istaba.html
ticiet vai ne, šādu skatu Emīlijas istabā esmu redzējusi tikai vienu reizi - kad pie viņas ciemojās pāris draudziņi..bija jāķeras pie sirdsdropēm :D , jo, kā jau mums visām, arī man patīk kārtība..es ik pa laikam, protams, taisu lielo revīziju, bet tas vairāk tāpēc, lai novāktu vairs neaktuālās mantas...
Lai izdodas atrast gan laiku, gan spēku ar slapju lupatu ieviest harmoniju mājā ;)
Anonīms teica…
mīļās meitenes, kur bērniņi tur viss notiek pēc viena scenārija, esiet veselas un stipras , viss pārējais ir mazsvarīgs, kā arī gribētos to kārtību. Man tagad, pensijā esot, it kā butu laiks kārtības ieviešanai, bet kas ir kārtība pret bērniņu smiekliem un nedarbiem......
Diāna teica…
Tavs cūcības vidus bildē kaut kā aizdomīgi kārtīgs izskatās. Man parasti visur ir arī sīki, sīki sakapāti papīra gabaliņi, obligāti ieķēzīts plastilīns pie visām virsmām, no kurām to nedrīkst kasīt ar nazi, bet jāberž ar terpentīnu, piecu dažādu pužļu gabaliņi, obligāti vēl mozaīkas gabaliņi... Un viss izskatās netīrs.
:) no cūcības tur ne miņas.. tur bijis kvalitatīvs darbs..- tāds bieži ir arī pie mums:) tik vēl biežāk tāds ir , kad es strādāju un viņa strādā tur pat un tad mēs noteikti pārspējam visus redzētos bardakus.. es apsolos kādreiz iebildēt:)
Aija Elliņa teica…
Paldies atbalsta grupai (jeb Jums visām, mīļās) par sapratni! Ziniet, meitenes, man jau patīk kārtība, bet teikt, ka tas būtu mana ikbrīža rūpe vai vienīgais mērķis, ko bērniem iemācīt... pati esmu augusi viena un perfekti sakārtotā istabā- diez vai tādu bērnību gribētu saviem bērniem. Man prieks, ka viņiem ir vieta, kur drīkst nobirt sniegs no sasmalcinātiem papīriņiem, kur ķert spiegus, kur dauzīt autiņus, kur līmēt kuģus no tukšām piena pakām utt utt. tas, protams, neizslēdz iespēju, ka cenšos viņos iemācīt arī kārtības mīlestību un nolikt katru mantu savā vietā :)
Vēlreiz paldies par daudzajiem komentāriem!
andrasballe teica…
Es arī pie tiem, kam dzīvokļa sakārtošana (lai gan nereti to sākot darīt ir teju vai dusmas un besis) pēc tam sniedz lielu gandarījumu un miera sajūtu :)
Inga teica…
:))) Kad mūsmājās ir līdzīga kārtība, es pie sevis klusībā atkārtoju studiju laikos viena pasniedzēja teikto - jebkura kārtība agrāk vai vēlāk kļūst par nekārtību:D vairs neatminos kādā sakarā pasniedzējs šo tekstiņu mums teica, bet :)))
Tagad, kad mani puiki jau krietni paaugušies, reizēm piedraudu, ka, ja ejot viņu valstībā, kaut kas mētāsies pa grīdu, gultu vai tamlīdzīgi, tas nonāks lielajā maisā bez šķirošanas:D Un to maisu atdabūs atpakaļ pēc kādas nedēļas:))) Tā ka nākas izsvērt, vai viņiem svarīgas lietas tomēr nav noderīgi nolikt vietā:))
Aija Elliņa teica…
Vieds teiciens, Inga, Tavam pasniedzējam bija! :)