Bikšu nelielās pārvērtības jeb reciklē vesels!

Vakar minēju, ka viena pusdiena man pagāja mēģinot saprast, kuras zēnu bikses viņiem der, kuras vairs nē, kuras var pāršūt, kurām jau vairs nav nākotnes :D.

Tad nu sanāca man tādi trīs darbiņi. Pirmais- caurumiņu vai izdilušo vietu ''lāpīšana'' ar krāsainu uzlīmju palīdzību. Uzlīmes var iegādāties teju jebkurā audumu veikalā un cenas svārstās no 20 santīmiem līdz 2 latiem (aptuveni)-


Uzlīmītes viegli pielīmējas ar gludekļa palīdzību, bet es tās vēl piešuju ar šujmašīnu, jo puišu dinamiskajā dzīvē tās tomēr mēdz atlīmēties.

Otrais darbiņš bija dažas bikses padarīt īsākas- pārveidot par īsbiksēm. Tos gabaliņus, ko nogriežu tām nost, ''atdodu'' garajām biksēm, tās padarot garākas. Un tas ir arī trešais darbiņš. Lūk tā tas izskatās dzīvē.

(piedodiet par mazā bērna kāju paskatu, viņš nespēj no mājas nonākt dārzā, lai nebūtu jau nosmērējies) :D


Protams, ka tās visas ir mājas bikses un kā tādas tiks arī nēsātas... bet kādus latus jau gan es ietaupīju, nepērkot jaunas 6 bikses!!!

Komentāri

andrasballe teica…
Varen ražīga diena Tev vakar bijusi :) un rezultāts pa smuko :)Es visnotaļ arī par šādu racionālu pieeju, lai pagarinātu drēbju lietošanas ilgumu.
Aija Elliņa teica…
Paldies, Andra! Kamēr jau vēl velk tādas kājās, tikmēr jau jāšuj vēl :D
Man arī tik pazīstami šie stāsti par puiku biksēm!Es arī lieku smukus lāpus -uzlīmes,kuras noteikti vēl piešuju!Un griežu galus.Un,kad,nu,vairs nav ko griezt un lāpit -bez žēluma -ārā!:DD

P.S.Cik labi,ka ir humpalīši,kur iegādāt mājas bikses puišiem!Ja tā nebūtu -ui,cik daudz naudas aizietu bikses!:DDD Bail pat iedomāties!
Aija Elliņa teica…
Jā, Inese, tā ir viena baisa tēma :) bērnu drēbju izmaksas :), labi, ka pašas protam šūt un labot!
Anonīms teica…
nu vai nav prieks par labi padarītu darbiņu? Un faktiski izskatās ļoti jauki un ietaupīta naudiņa, malacis.
SiStro teica…
Man patīk! Lai tiktu pie šādām oriģinālām "jaunām" biksēm, nav jātērējas, turklāt var radoši padarboties, atbalstīt zaļo dzīvesveidu un, ja nu tieši šis apģērba gabals bērnam bijis mīļš, vēl kādu laiku var ļaut dzīvot ar to! :)
Unknown teica…
Es ar tā vienmēr esmu darījusi, toties bērniem tā patika, ka sāka speciāli bikses plēst, bet tā kā man šujmašīnas toreiz nebija, tad nācās darboties ar rokām...
Aija Elliņa teica…
aggie, labais! :D bērni gan ir viltnieki, vai ne? :)
SiStro, negribas jau skaļām frāzēm mētāties, bet principā es arī to daru, lai vismaz kaut ko no savas puses darītu vides piecūkošanas samazināšanas ziņā :)
Irēna teica…
skaisti! tas atsauc atmiņā manu bērnu pāršūtos un "reciklētos' apģērbus sen atpakaļ... un jāsaka, ka mans prieks par izdomu varbūt bija tikpat liels ieguvums ka ietaupītā nauda... Ir taču jauki apzināties, ka no kaut kā it ka veca tu spēj vēl radīt ko jauku un lietojamu :)
Antra teica…
Protams, ka 6.jaunas bikses būtu bankrats, bet... es gribēju vērst uzmanību uz bērnu pozām! Kā viņi māk nopozēt un visādi salikt kājiņas un rociņas! Kā tādi īsti modeļi ;)
Aija Elliņa teica…
jā jā, modeļi! un citreiz klauni arī! :D
Diāna teica…
Ak, vai, būs man arī pie tā skapja jāķeras...
Aija Elliņa teica…
Diāna, bet ir tik laba sajūta, kad tas ir padarīts! :)