Laba diena

Reiz ar bērniem ejot uz baseinu, redzam mums garām pabraucam divstāvīgo autobusu. Kopš šī brīža bērni sapņot sapņo par ekskursiju pa Rīgu ar šādu transporta līdzekli. Es izrādu lielu tālredzību un norakstu uz autobusa sāniem redzamo tālruņa numuru, varbūt noder! :) Mājās atrodu firmas, ka organizē braucienus, interneta mājas lapu, saprotu tikai to, ka bērnu dēļ nāksies šķirties no 10 latiem, bet- kas apsolīts, jāpilda!

Šodien braucam uz Rīgu un nolemjam, ka ir īstais brīdis vizināties ar divstāvīgo autobusu- ar atvērto jumtu! Piebrauc autobuss un ko es redzu uz durvīm rakstītu- VIETĒJIEM EKSKURSIJAS CENA 3 ls !!! :D

Bet ja bez jokiem- tiešām foršs pasākums, iesaku! Ar visu gida tekstu austiņās un īstu latviešu estrādes hītu retrospekciju fonā. Ticiet man, no autobusa- kabrioleta otrā stāva arī Rīgas jūgendstils ir saskatāms daudz labāk!

Interesanti ir tas, ka no autobusa otrā stāva uz ielām arī paziņas redzami labāk- Maskavas ielas rajonā ieraugu savu kursabiedru no Mediņu laikiem un atceļā Vecrīgā (gan jau kājāmejot) satieku darba biedru no Rīgas Fondu biržas laikiem :).

Visu informāciju par autobusu maršrutiem un atiešanas laikiem var atrast šeit.

Komentāri

Biene teica…
Izskatās vilinoši, paldies , ka padalījies ar iespaidiem!
Inese teica…
super feini - būs tiešām jāizbrauc kāds līkums. Man šitā ļoti patika ar veco retro tramvajiņu izbraukt, noklausoties info par vēsturi un arhitektūru :)))
Sixspārne teica…
Paldies par ideju un informāciju! Manām meitenēm arī šāds '2 metrus virs zemes' izbrauciens varētu pat ļoti patikt. Būs jāizmēģina. :)
Aija Elliņa teica…
Noteikti izbrauciet, kamēr labs laiks :), bērni būs sajūsmā!

Mēs braucam un gide stāsta- pa labi tur tas un tas, pa kreisi redzam to. Es rādu bērniem- re kur ir tas un šis... Kristians ar tādu apbrīnu jautā- vai tu jau brauci agrāk ar šo autobusu? Es saku- nē... viņš- bet kā tu visu zini!!! :D
Anonīms teica…
nu apsveicu, vēl tikai augusta sākums, bet man liekās, ka visas plānotās ekskursijas jau ir realizētas, malači mazie rūķīši, par 3 Ls jau var atļauties tādu izklaidi, man arī vienmēr tas licies vilinoši
Diāna teica…
Bet paga, jāsecina, ka bija jāmaksā tikai par tevi pašu? Citādi jau 3 lati trim cilvēkiem tie paši desmit gandrīz arī sanāk. Pirmsskolēniem bez maksas?
Aija Elliņa teica…
Jā, Diāna, pirmsskolēniem bez maksas! :) Trīs lati bija kopsumma par mums trijiem! :)
Inga teica…
Feina ideja! Paldies, ka padalījies! :))) Tas noteikti ir ar tādu bērnības prieka garšu - brauciens šādā busiņā:)))))))))))
Aija Elliņa teica…
Inga, zini vēl tā- o, divstāvīgais autobuss, kā ārzemēs :D