Miniceļojums

Tūlīt, tūlīt vasara būs galā un atliks vairāk laika rokdarbiem un jaunām izdarībām šajā jomā. Bet pagaidām jāpaspēj vēl aizbraukt... kaut vai uz blakus esošo pilsētu. :) Miniet nu! Vienas jaukas blogeres dzimto pilsētu un otras jaukas blogeres pašreizējo mājvietu (vismaz man ir informācija par viņam divām)! :D

Jā, vakar aizbraucām uz Ikšķili. Tāpat vien, pastaigāties! Centrālā iela tik pat pārrakta kā Salaspilī (pie mums laikam trakāk, jo Ikšķilē pa maliņu jau tomēr var mašīnas braukt, Salaspilī centrālā iela reāli visu vasaru ir slēgta).

Protams, ka braucām pie Daugavas un apmeklējām Svētā Meinarda salu. Man tur patīk! Kaut vai pasēdēt un paklausīties Daugavas viļņu šļakstos. Vājākie var arī atlaisties un pagulēt :)

Drošsirdīgākie var uzkāpt augstāk un paskatīties tālēs zilajās.

Kur ir ūdeņi, tur jāmētā akmeņi... ak šie puiši! :)

Var pameditēt, skatoties vēsa marmora (vai granīta?) rakstos.

Atceļā pat kļūstam nedaudz par putnu vērotājiem!

Lūk tā, nevajag nemaz tik tālu braukt, lai gūtu jaunus iespaidus! :) Jauku otrdienas vakaru!

Komentāri

Irēna teica…
Kārtējais jaukais ceļojums! malači.
Jā,jau pēc pirmā foto nojautu,kur esat ciemojušies!:))Mīļajā Ikšķilē!
Man arī tik ļoti tīk reizēm aizstaigāt vai ar ričukiņu aizripināties līdz Daugaviņai un pa dambi pastaigāties!:)
Kā reiz vakar domāju,ka derētu vēl reiz šovasar,kamēr upe nolaista,aiziet līdz Meinarda salai!
Anonīms teica…
jā, Ikšķile ir skaista vieta, īpaši Meinarda sala, atrodies it kā Daugavas vidū, kaut kāda rosība tur tomēr notiek pret to kā bija pirms pāris gadiem, kad to apmeklējām iepriekšējo reizi. Malači mani lielie ceļotāji!
Sarkanā Biete teica…
Es jau pēc pirmās bildes nopratu, par kuru pilsētu būs šis ieraksts:)Vīīīīīīīī, kāds tev jauks izbrauciens ir bijis! Šī nu ir man vismīļākā vieta pasaulē:):)Lielumlielas paldies par aprakstu un bilžām!!!Eh, vismaz virtuāli pabiju mājās:)
Inese teica…
nu re, es ne reizi neesmu uz šīs salas bijusi, lai arī Ikšķile laikam skaitītos mana dzimtā puse, kā arī tur diezgan bieži ir būts, bet kārtējo reizi tikai darba nolūkos. Bet jau sen ir vēlme beidzot redzēt tos vēsturiskos pirmsākumus pirms Rīgas dibināšanas :)))
Aija Elliņa teica…
Inese, Tev kādreiz vajag ar ričukiņu tā pa dambi vien, pa dambi, kamēr līdz mūsu Salaspilij atripināt! :)

Sarkanā Biete, es zināju, ka arī Tev patiks! :)

Inese, aizbrauc gan kādreiz, tajā vietā arī ir ļoti skaists un sakopts Daugavas krasts, nu vārdu sakot, viena jauka vieta! :)
andrasballe teica…
Esmu bijusi Ikšķilē vairākkārtīgi, tomēr pēr pirmās bildes nebūt neuzķēru par kuru pilsētu ir runa un vēl jo vairāk (tagad laikam jānokaunās)neko nezināju par salu.
Man Ikšķile tikai un vienīgi asociējas un kūkām un tur esošo konditoreju :)
Tavas bildes mani arī mudina aizbraukt kamēr vēl vasara :)
Aija Elliņa teica…
Jā, Andra, labi, ka šoreiz nebraucu ar vilcienu, jo tad ir jāiet Ozoliņa konditorejai gandrīz garām un tad vienmēr tur kaut kas ir jānopērk! :D
Inga teica…
:))) jauks ceļojums, Aija! Arī mēs vēl šajā salā neesam ciemojušies! Bet vajadzētu gan! :))) Jauka noskaņa:))) Un akmentiņu mētāšana - nu kā nu bez tās:))) It sevišķi vietā, kur tuvumā nav logu stiklu:)))
Aija Elliņa teica…
Inga, un tad tie akmentiņi tiek ņemti aizvien lielāki un lielāki un beigās jau es uztraucos, ka neiemet viens otram pa ausi ar kādu :D
spaariite teica…
Ieraugot pirmo bildi, jau iedomājos, ka tik mēs neesam vienlaicīgi bijuši. Šogad mums ar gribējās paspēt uz Meinarda salu pirms uzpludināšanas, bet mēs trāpījām uz lielumlielo laužu pūli(dievkalpojums). Tā mums nesanāca pabaudīt klusumā šō vietu.
Aija Elliņa teica…
Spaariite, dažreiz tā sanāk... kad mēs bijām Jūrmalā, pludmalē bija kāds riteņbraucēju pasākums, bez maz vai netikām pie jūras nemaz :D
Antra teica…
Burvelīgi! Citreiz tiešām nekur tālu nav jābrauc, lai gūtu jaukas emocijas! Un tiešām... pilnīgs kauns! Vienmēr meklēju kādu attālāku punktu, ko apskatīt, bet Meinarda salā neesmu bijusi! Viss! Jāpaspēj kamēr ūdens nolaists! ;)
Aija Elliņa teica…
Antra nopietni, Tu neesi tur bijusi? Aizbrauc, jauka vieta! :)