Svētdienas ābolkūka

Nebeidzu virtuvē eksperimentēt ar dažādiem miltiem. Kāds man mērķis? Mērķis- izmantot pēc iespējas mazāk parastos smalkos kviešu miltus. Tā vietā gribu lietot rupja maluma kviešu, rudzu, griķu miltus. Tos dažādot ar ķirbju, mandeļu miltiem, auzu pārslām u.c.

Ne vienmēr mani eksperimenti vainagojas ar ļoti labiem rezultātiem. Bet gadās arī pa veiksmei :). Nesen cepu pankūkas, bet parasto miltu vietā izmantoju sajaukumu no kviešu, rudzu un ķirbju miltiem aptuveni vienādās devās. Sanāca ļoti garšīgi.

Veiksmīgas ir izdevušās arī griķu miltu plānās pankūkas. Recepte aptuveni tāda pati kā kviešu miltu plānajām pankūkām, tikai to vietā griķu milti.

Šodien cepu savu iemīļoto ābolkūku- recepte ir šeit. Tajā ir tikai 50 gr milti (pārējās ir auzu pārslas) un tos pašus es aizstāju ar rupja maluma kviešu miltiem un ķirbju miltiem vienādās daļās. Sanāca, manuprāt, brīnišķīgi.

Un saku kā parasti- nebaidāmies eksperimentēt! Un labu apetīti! :)

Komentāri

Unknown teica…
...es pat tortes cepjot mēdzu piemest rupja maluma miltus, jo mazajam puikam nedrīkst pat tīru baltmaizi ēst, vai nu jāpērk pilngraudu, vai nu jācepj sajaucot ar rupja maluma miltiem kopā... kā saka, negribot, (bet nenožēlojam) kādā jaukā dienā dabūjām pārskatīt un pārmainīt ēšanas paradumus...
Aija Elliņa teica…
Tas, aggie, saucās nav ļaunuma bez labuma? :) Re kā, par tām tortēm man neienāca prātā, paldies par ideju!
Rozhmaizite teica…
Cik daudz lielisku ideju! ļoti veselīgi likt klāt klijas vai kviešu asnu pārslas, tās veic tievo zarnu "pīlingu" un bagātina organismu ar šķiedrvielām un olbaltumvielām ;)
Aija Elliņa teica…
Paldies, nezinu kādēļ aizmirsu jebkādas klijas pieminēt, lietojam, lietojam arī tās (kviešu un auzu) :)
Sarkanā Biete teica…
Jā, tur ir nedaudz jāpaeksperimentē ar miltu sajaukuma proporcijām:) Es arī pēdējā laikā mēģinu parastajiem miltiem piekombinēt citus - veselīgākus miltus.
Tava ābolkūka noteikti bija ļoti garšīga, jo izskatās ļoti apetelīga:)
Aija Elliņa teica…
Jā, Ilze- bija! :)
Irēna teica…
mmmmmmmmm, cik garšīgi un veselīgi tas viss izklausās un izskatās!
andrasballe teica…
viss izskatās tik garšīgi :) kur Tu pērc visus tos interesantos miltus? par tādiem ķirbju miltiem vispār nekad neko laikam nebiju līdz šim dzirdējusi.
Aija Elliņa teica…
Andra, griķu miltus pirku Stockmannā (bet varot samalt arī dzirnaviņās griķus, tā runā), auzu klijas arī turpat, kviešu klijas ir visur. Ķirbju miltus pirku Es saule (pie izplatītājiem), bet info ir arī http://www.oceola.lv, domāju, ka šos var arī zemnieku veikalos dabūt, kviešu rupja maluma miltus arī pirku zemnieku bodītē, tos gan Salaspilī
Anonīms teica…
kūka bija brīnišķīga, saprast gan nevarēja kādi tur milti, bet garša ļoti laba, bija arīļoti dekoratīva, nu skaista