Vistas Tikka Masala

Nezinu, kas man ir ar tām Indijas garšām, velk mani uz to pusi un viss! :) Tikko ieraudzīju kādā žurnālā šo recepti, tā uzreiz zināju, ka man to vajag un man garšos! :)

Vajadzēs-

oriģinālajā receptē
1) 1 ēdamkaroti sviesta (receptē gī sviests),
2) 2 nelielus sīpolus, sagrieztus gabaliņos,
3) 140 g Patak's Tikka Masala pastas (pirku Stokmanā)- 1/2 no burciņas (es mēģināju pamazām likt klāt, bija bail, ka būs par asu, katrs var regulēt, cik izteiktu garšu grib panākt),
4) 250 g gabaliņos sagrieztas vistas filejas,
5) 2 vidēji lielus tomātus, sagrieztus gabaliņos (es lietoju konservētus tomātu gabaliņus savā sulā),
6) 1 tējk. cukura, vēlams brūnā,
7) 50 ml ūdens,
8) 100 ml saldā krējuma.

Jāsaka, ka es, kā parasti, uz elektroniskiem svariem gramus nemērīju, bet taisīju tā, kā man likās atbilstoši 4 fileju sagatavošanai.

DARU TĀ

Izkausēju sviestu un tajā apcepu sīpolus. Iemaisu Tikka Masala pastu un maisot cepu aptuveni trīs minūtes. Pievienoju vistas filejas gabaliņus un cepu vēl pāris minūtes. Pievienoju tomātus un cukuru. Receptē rakstīts- arī ūdeni. Es nelēju ūdeni. Sautēju minūtes 15-20, kamēr vista gatava. Pievienoju saldo krējumu, visu labi apmaisīju. Gatavs!

Iepriekšējā dienā, kad man nebija vistas filejas, sataisīju mērci ar baltajām pupiņām. Viss tāpat, tikai vistas vietā vārītas pupiņas.

Es taču teicu, ka zināju- man šī garša patiks! Man ļoti patīk! Vai jums patiks, ja neesat jau mēģinājuši, nezinu, bet var riskēt, vai ne?

Komentāri

Irēna teica…
Recepte, protams, nav priekš manis, bet fotogrāfija ļoti skaisti krāsaina un mākslinieciska!
Linda teica…
pupiņas varētu būs priekš manis :) un bez sīpoliem :)
Paldies - izklausās garšīgi, būs jāizmēģina! :)
Aija Elliņa teica…
Jā, man jau liekas, ka mērce ir tik garda, ka var jebko tajā sautēt- burkānus piemēram :D
Anonīms teica…
fotogrāfija tikpat lieliska kā laikam fileja, kur tu ņem tās garšvielas, es tagad secināju, ka garšvielas ir 90% no ēdiena garšas, paldies
Aija Elliņa teica…
Stockmann ā šo pirku :)
Anonīms teica…
Iedvesmojos un arii nopirku Patak's Tikka Masala pastu. Siipolus apcepu ellaa, pashu karija pastu liku klat 4 edamkarotes. Tomatus arii es liku konservetus no bundzas, liku visus 400 gramus, un pieleju 100 ml udens.
Un tad izlasiju, ka vajag saldo krejumu, bet man majas bija tikai skabais, tapec liku to pashu skabo.
Garshiigi! Tikai vistas vareja but vairak. Es liku apmeram 300 gr, bet varetu, skiet, divtik daudz.
Un vel - noteikti sho gatavojot jaliek priekshauts - dikti spraksk :)
Arii otra dienaa bija garshiigi. Paldies par iedvesmu!
Ieva
Aija Elliņa teica…
Ā, Ieva, paldies, ka atrakstīji, super, prieks, ka izdevās... nu jā, tas saldais krējums dod mazliet citu garšas niansi, bet kāda tur starpība, ja tā padomā :)

Manā mājā jau šī mērce ir iegājusies kā gandrīz vai tradicionāla :D Bieži gatavojam arī tikai ar pupiņām.