Recepšu kartītes

Ir tādas dienas, kad nekādiem darbiem īsti nevar pieķerties. Un tādās dienās esmu piefiksējusi, ka labi sokas visādi kārtošanas, klasificēšanas un sistematizācijas darbi :D  

Ķēros klāt recepšu kartiņu taisīšana. Uz šo soli zināmā mērā mani pamudināja Irēna un Anita, kas neatkarīgi viena no otras man dāvināja receptes, ietērptas skaistos papīra veidolos- 


Reiz jau taisīju lielu pavārgrāmatu, kopējot receptes uz bērnu zīmējumu otrām pusēm, bet šoreiz bija aktuāli sataisīt tieši uz kartītēm un tādas receptes, kuras lietoju regulāri, dēļ kurām slinkums meklēt pavārgrāmatas un kuras var ērti paņemt, kas uz galda neaizņem daudz vietas. 

Un jā- man patīk mājās mētājošās lietas pārvērst par funkcionālām un ikdienā pielietojamām. Un vēl man ļoti patīk pastkartes, kartoni un visādi papīriņi :). Arī tos man nepatīk glabāt tāpat vien :). Laikam tas bija ievads...

Ņēmu pastkartes un dažādus paglabātus kartona iepakojumu fragmentus un griezu aptuveni pastkaršu lielumā.


Dažas ir ar personisku un sentimentālu nozīmi un labi, ka tagad tās nestāvēs plauktā un nekrās putekļus. Citas ir vienkārši interesanti attēli vai skaisti iepakojumi.


Otrā pusē rakstīju ar roku vai līmēju svarīgās un bieži lietojamās receptes. 



 Tad turpat virtuves plauktiņā iekšā.


Kad vajag, ātri un viegli sameklēju un darbojos!


Kļuva mazliet mazāk haosa mājā :). 


Komentāri

Irēna teica…
Esi krietni pastrādājusi! jauki.
Anonīms teica…
cik mājīgi un mīļi un ērti, citādi tie plānie papīrīši ar laiku zaude tekstu, malacis
_blondiine_ teica…
Smieklīgi! Pilnīgi neatkarīgi un neapzināti arī man sanāca sakārtot savas receptes, kas mētājās pierakstītas uz lapiņām. Dabūju no darba baltas kartona lapiņas, tik lielas kā pastkartes un sarakstīju. Izskatās superglīti. :)
Aija Elliņa teica…
Blondiine, tās ir kaut kādas mistiskās bloglandijas strāvas, kas gaisā lido!!! :D

Jauki, uz baltām arī noteikti ir ļoti skaisti, varu iedomāties! :)
Hela teica…
Labu darbiņu esi padarījusi! :)
Man ir tādas koka kastītes, kurās jau nez cik gadus plānoju salikt attiecīga izmēra kartonus ar biežāk lietojamajām receptēm. Bet nu nekādi nesanāk! Tava rosīšanās būs stimuls reiz to arī pieveikt. :)
Aija Elliņa teica…
Hela, paldies par ideju, kastītes ir iecerētas arī man :)
Laine teica…
Laba ideja!Citādi man visas receptes ir A4 - pusnodilušas, pusnolietas un nokomentētas vairāk kā paša receptes satura! :) Ir man tāds niķis - nepaļauties uz savu atmiņu un tāpēc katrai jauniegūtai receptei sarakstīt savus komentus un secinājumus! Un vēlāk tik ļoti noder!

Vēlreiz - PALDIES!
Aija Elliņa teica…
Bet, Laine, super doma- receptes ar komentāriem! Paldies arī Tev! :)
Sarkanā Biete teica…
Parakstos zem visa augstākminētā:) Man patīk savas receptes izprintēt un ielaminēt, lai pēc tam varu bez sirdsapziņas pārmetumiem tās nospeķot gatavošanas procesā:)
Aija Elliņa teica…
Ooooo, ideāli, vēl ielaminēt! :)
Biene teica…
Vai ku jauka doma!man ar vajadzētu ko tādu ieviest!Tik kamēr es tam tikšu klāt!Paldies Aija par jauko ierosmi!
Doronike teica…
Šitā gan ir laba doma, kā izmantot vecas pastkartes! Citādi ārā izmest žēl, bet rakstīt un dāvināt jau vairs neko nevar.
Madara teica…
es tāpēc ieviesu savu zelta recepšu kladīti (iepriekšējo padomju laiku 8 biezo klades vietā). tagad visas iecienītās receptes ierakstu vienuviet. atstāju tukšo vietiņu vēl pie katras, kur komentus piekastīt, kas pamainās, kā labāk. bet tādu pastkartīšu pārvidosāna ar super ideja, vēl kastīti kur feini visas salikt ;)
Iveta teica…
Lūk, šis ir mans murgs, man recepšu IR TIK DAUDZ....ka pat viens virtuves skapītis tam neder, tāds, kurā lielos traukus liek..pilns! pa virsu vēl kaut kā šā tā iespiežu cepamo papīru un saldētavas maisiņu:D ORIĢINĀLI:D
un kā to sakārtot? mega mapes, grāmatas, atkal mapes, žurnāli, arī jau iespiesti mapēs hronoloģiski:D un visu VAJAG visu LIETOJU:D
Aija Elliņa teica…
Jā, Iveta, es Tevi ļoti labi saprotu!
man ir milzīga mape, nu tāda, kur var caurdurt un pievienot receptes, tajā ir viss pa tēmām salikts, bet šī nu patiešām tikai tādas kartītes, kurās rakstu to, ko pilnīgi regulāri lietoju :D, bet nu droši vien pēc laika radīsies vēl kādas citas klasifikācijas un vajadzības... un tā viss turpinās :)
Sandra teica…
paldies par it kā vienkāršo, bet superīgo ideju ;)
Aija Elliņa teica…
Paldies, Sandra, prieks, ja noderēs! :)