Vāram ziepes!


Lūk atkal pagājušas vienas brīvdienas- aizskrējušas, ka nebija ko manīt! Tikai šoreiz tās atstājušas arī kādu ''taustāmu'' rezultātu ziepju izskatā. 

Irēna jau aprakstīja visu procesu jo smalki, vien piebildīšu, ka ziepju vārīšana izrādījās viena varen jauka nodarbošanās. Es gan šoreiz vairāk asistēju un turējos pie fotoaparāta, bet noteikti zinu, ka atkārtošu šo pasākumu arī savās mājās. 

Tātad, mums sanāca ziepes, kas taisītas uz kazas piena ziepju pamatmasas bāzes ar šādām piedevām- burkānu sula un citronu eļļa, zilie māli un zaļā eļļa, medus, kafija un kanēlis. 

Pirmais paraugs jau devies pie manas omas kā suvenīrs, varbūt tieši tādēļ, ka viņa vienmēr ir krājusi ziepju galiņus un vārījusi no tiem jaunas ziepītes. Neko nezinot par to, ka tas ir stilīgi un forši, tikai un vienīgi taupības dēļ. Bet mēs jau tagad arī esam pie tā paša nonākuši, ka var neizmest to, kas var vēl kalpot. 


Priecājos par savu mazo ziepju kolekciju un saku- pamēģiniet jūs arī! 


Komentāri

Madara teica…
es jau gatavoju ziepītes gadus trīs :D viens feins radošs un smaržīgs process, kas aizrauj ;)
Inga teica…
:))) Feinas brīvdienas Jums bijušas! Un ziepju radīšana izskatās varen jauks pasākums! Nekad neesmu mēģinājusi, bet tagad šķiet gribētos tā padarboties:))) tik jāsaņemas:D
Irēna teica…
Jā, svētdiena bija īsti radoša!
Anonīms teica…
izskatās, ka viņas - ziepes varētu būt arī ēdamas, tik jauks sastāvs un nemaz jau nerunājot par izskatu , malači.
Sandra Spu teica…
Es vēl neesmu sadūšojusies ziepju vārīšanai. Vajadzētu uzrīkot kādu kopīgu "ziepēšanos".
Aija Elliņa teica…
Tieši tā, man šķiet, ka šis ir ļoti labs KOPĪGS pasākums, tāds labs tusiņš savā ziņā :)
Inese teica…
jau pie Irēnas nopriecājos par skaistajām ziepītēm - prieks par jūsu radošām aktivitātēm :)
Maija teica…
Klau, a kādā veidā omīte pārvāra/pārkausē savāktos ziepju gabaliņus? Dikti interesē pats process.
Aija Elliņa teica…
Paldies, Inese!

Žē, es tik esmu redzējusi, ka viņa savāc tos atlikumiņus, kuri jau tāpat ir plāniņi, saliek katliņā, katliņu ūdens peldē, varbūt piešauj nedaudz ūdeni klāt un kausē. Ja ir lielāki gabaliņi, tad sarīvē uz rīves. Tieši tāpat, kā darbojoties ar šo pirkto ziepju masu.
Maija teica…
A vārot/kausējot to masu, ziepes nemēdz "piedegt" pie katliņa malām? Un par to ziepju masu runājot - cik daudz Jūs pirkāt un cik tas izmaksā?