''Bērnudārza risotto'' :)


Kāda laime, ka pa šiem gadiem, kopš man ir bērni, esmu atradusi dažu ēdienu receptes, kuras uztaisot, vienmēr un ar garantiju zinu, ka bērni to ēdīs. Bērniem ir laimējies, ka viņi ir apmeklējuši pirmsskolas izglītības iestādes, kurās ļoti garšīgi gatavoja un viņi patiešām labprāt ēda gandrīz visu, ko tur pasniedza. Bērnības kulināro traumu viņiem nebūs :).

Vienu no tādiem ēdieniem, kas ir ātri uztaisāms  un ir patiešām garšīgs, esmu noskatījusies tieši bērnudārzā, kuru apmeklēja Rihards un kurā es pati strādāju. Neesmu ar pavārēm apspriedusi recepti, bet mans variants ir šāds-

vajadzēs-
1) vistas fileju (visām sastāvdaļām skaitu un daudzumu variējiet pēc ēdāju skaita),
2) pāris sarīvētus burkānus,
3) sīki sagrieztu papriku,
4) konservētu kukurūzu,
5) pāris glāzes rīsu (es lietoju basmati rīsus).

Daru tā-

Pannā ar augstām malām vai katlā sakarsēju eļļu. Apcepu burkānus un papriku. Pēc dažām minūtēm pievienoju gabaliņos sagrieztu vistas fileju. Pasautēju, kamēr vistas gabaliņi vairs neizskatās jēli.  Beru klāt pāris glāzes rīsu un ūdeni. Ja rīsi ir divas glāzes, tad ūdeni pievienoju- četras, vienmēr divas reizes vairāk, nekā rīsu. Samaisu, pieberu sāli, kukurūzu, uzlieku vāku. Uz lielas uguns ātri uzvāru, tad liesmu samazinu un sautēju aptuveni 10-15 minūtes, kamēr rīsi gatavi. 

Labu apetīti! 

Un nost ar Ziemassvētku kotletēm un karbonādēm :), bet tas ir tikai mans viedoklis! :) 


Komentāri

Anda teica…
Mēs mājās taisām versiju vista+rīsi+ananāsi+karijs,
savukārt mana drauga mamma - vista+rīsi+burkāns+sīpols
Aija Elliņa teica…
Nu re, ir arī varianti, protams :)