Mazkūciņas


Vēl jāizmanto pēdējās kaltēto ābolu rezerves, kas palikušas pāri no pagājušā rudens. Parasti līdzīgās receptēs pamatiņš tiek veidots no datelēm, kādiem riekstiem, kāda saldinātāja (man- medus) un kokosriekstu eļļas. 

Manas mīļākās un mūsu platuma grādos, manuprāt, pieejamākās sastāvdaļas ir- kaltēti āboli, melnās plūmes, rieksti pēc izvēles un kokosriekstu eļļa. 

Pa virsu nu jau šīs sezonas svaigie jaunie ābolīši, kanēlis, mazliet medus, arī kādi rieksti, kokosriekstu eļļa. Improvizējam! 

Abu daļu sastāvdaļas sastrādā atsevišķi vijīgās masās un liek kēksu formiņās un ledusskapī atvēsināties. Pēc pāris stundām- lai labi garšo! 






Komentāri

Anita teica…
Aija, cik labas kūciņas! Drīz jau sākshu žāvēto augļu sezonu:) Pa virsu tie āboli ir rīvēti?
Aija Elliņa teica…
Izlaisti caur virtuves kombaina gaļas mašīnīti, būtībā kā rīvēti uz smalkās rīves- pilnīgā biezenītī.
Anonīms teica…
garšoja lieliski un eksotiski, paldies