Sēkliņu sausmaizītes


Te vienu sausmaizīšu recepte, kuru noskatījos kaut kur interneta dzīlēs. To sastāvā nav nekas īpašs, toties veids kā tās dabūt plānas un ''paklausīgas'' uz cepamās pannas man līdz šim nebija ienācis prātā- kad mīkla gatava, izliek to uz cepamā papīra, ar mīklas rulli izrullē plānā kārtiņā un cep! 


Oriģinālajā receptē bija šādi- 100 g sezama sēklas, 100 g saulespuķu sēklas, 100 g ķirbju sēklas, 200 g milti, 50 eļļa, ~ 250 ml ūdens. 

Manā variantā- 100 g maltas linsēklas, 100 g maisījums no ķirbja, saulespuķu sēklām un kokosriekstu skaidiņām, 100 g kvinojas pārslas, 200 g bezglutēna universālais miltu maisījums, ~8 saulē kaltēti tomāti eļļā, sasmalcināti+ nedaudz olīveļļas, ūdens pēc izjūtas, lai mīkla būtu vijīga, bet ne pārāk šķidra, šķipsna Ķeltu jūras sāls.

Kā redzat, gandrīz pilnībā izmainot receptes sastāvdaļas, maizītes tāpat iznāk ļoti labas. Var eksperimentēt uz nebēdu ar sastāvdaļām un garšvielām!


Sajaucu visas sausās sastāvdaļas, pievienoju sasmalcinātus tomātus, eļļu un ūdeni. Sajaucu mīklu, lieku uz cepamā papīra, izrullēju plānu un lieku līdz 150 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni uz stundu. Kad maizītes gatavas, salaužu vai sagriežu gabaliņos. Glabāju papīra maisiņā. 


Komentāri