Briseles kāposti... tik garšīgi!


Nu jā, es piederu pie cilvēkiem, kam ļoti garšo Briseles kāposti. Esmu tos ēdusi visādos veidos, laikam tikai zaļus nē. Bet šo recepti gribēju publicēt, jo tajā izmantota viena interesanta sastāvdaļa, ko atradu Stockmann lielveikalā- tie ir makaroni, kas ražoti no mung pupiņām (mazajām, zaļajām pupiņām). Iepakojums izskatās šāds-


Šos makaronus gatavo kā visus citus- novārot sālsūdenī. Nekādas eksotiskas vai specifiskas garšas tiem nav, piestāv visur, kur lietojam makaronus. 

Es gatavoju tā- nomazgāju, pārgriežu uz pusēm un noņemu neglītās lapiņas Briseles kāpostiem. Ņemu palielu pannu (ideāli ja tai ir arī vāks). Tajā izkausēju nedaudz eļļas (gī svieta vai citas iecienītas taukvielas), tajā ieberu pa šķipsnai karija, kurkumas, kaltēta ingvera (pēc katra izvēles) un beru iekšā  kāpostiņus. Apcepu dažas minūtes. Kad kāposti izskatās apcepušies, tad pievienoju makaronus un ieleju nedaudz ūdens. Makaronus un kāpostus pannā izlīdzinu tā, lai tie būtu vienā kārtā un ūdens apsegtu tos. Lieku pannai virsū vāku, noregulēju vismazāko liesmu un uz lēnas uguns sautēju, kamēr mīksti gan kāposti, gan makaroni. Beigās pēc izvēles var pievienot saldo krējumu vai kokosriekstu pienu un ēdiens gatavs! Es pirms ēšanas pārkaisu ar sarīvētu cieto sieru.

Garšīgu un siltu jums ēdienu! :)





Komentāri

Irēna teica…
Izklausās ļoti garšīgi!