Maza daļiņa... no visas pasaules


Salaspils botāniskajā dārzā (jeb pareizā vārdā- Nacionālajā botāniskajā dārzā) ir brīnišķīga un pasakaina, funkcionāla un skaista jauna celtne, kas, manuprāt, jāredz katram, kuram kaut cik interesē daba un dažādi augi. Jauno oranžēriju sāka celt 2013.gadā. 2015.gada 23.aprīlī tā tika atklāta. Tās kopējā platība ir 3200 kvadrātmetri. Apmeklētājiem pieejamas 4 zāles- Sukulentu zāle, Siltā subtropu zāle, Vēsā subtropu zāle un Tropu zāle. Katrā no tām ir savādāka temperatūra un gaisa mitrums. Redzot augus šķiet, ka tie atalgo ar savu krāšņo izskatu katru, kas pielicis roku Oranžērijas celšanā un veidošanā un augu audzēšanā. Skaisti, zaļi, pilni ar jauniem dzinumiem! 

Ja es jums varētu parādīt kaut daļiņu no tā, ko redzēju pati! 



Nevienā no zālēm nav pārāk karsts vai sutīgs, uzturēties te ir ļoti patīkami. Apmeklētāju ērtībai ir ierīkoti soliņi, kuros sēžot izbaudīt gaismas pielieto telpu, augus un krāsas apkārt... 





Sukulentu zālē izvietoti nedaudz draiski padomi apmeklētājiem- 







Aizbrauciet uz Salaspili, apskatiet visu, kas zied un zaļo ārā, kā arī noteikti veltiet nesteidzīgus brīžus Oranžērijas aplūkošanai! 

Varbūt vēl paspēsiet redzēt arī Virdžīnijas sniegpārsliņu koku, kas nu jau drīz beigs ziedēt... 



Arī gulbju ģimene pacietīgi uzņem viesus. Tiem, kas grib pārāk tuvu aplūkot mazos mīluļus, gulbju mamma gan ierāda īsto vietu uzšņācot! 


Ja kāds izmanto sabiedrisko transportu, tad jāsaka, ka vilciena stacija Salaspils  ir teju pie Botāniskā dārza vārtiem. Un ja uzrādīsiet Botāniskajā dārzā derīgu vilciena biļeti, tad saņemsiet atlaidi ieejai tajā! Vairāk šeit. :) 

Sauli, gaismu, labu noskaņojumu!!!




Komentāri

Anonīms teica…
Paldies Aijiņa, šis dārzs tiešām ir ievērības cienīgs un paldies rūpīgajiem un savu darbu milosajiem darbiniekiem
RitaGri teica…
Pilnīgi piekrītu un sirsnīgi iesaku. Es tur biju martā vidū.