Īss izbraukums Ogres virzienā


Vakar vakarā facebook vietnē ieraugot rakstiņu par Glāžšķūņa ūdenskritumu, esmu apburta ar redzēto klāt pievienotajās fotogrāfijās! Es arī tur gribu nokļūt. Tagad un tūlīt! Tā arī darām- braucam meklēt vietu ar jocīgo nosaukumu Glāžšķūnis. 

Un tātad- ūdenskritums atrodas Ogres rajonā, Rembates pagastā, Ogres labā krasta pietekas gultnē pie Glāžšķūņa, 300 m lejpus Ķeguma - Suntažu ceļa tilta. Tīmeklī atrodu informāciju, ka Glāžšķūņa ūdenskritums ir t.s. kaskādu ūdenskritums, kurā ūdens nekrīt vertikāli, bet pakāpeniski nolīst pa dabas izveidotām trepītēm. Kaskādu ūdenskritumi Latvijā nav reti, bet ne visi esot interesanti.




Interneta vietnē vietas.lv rakstīts ''Neliels ūdenskritums - varētu būt izteiksmīgs, ja tiktu sakopts'''. Te nu es varu piekrist tikai daļēji- protams, ka nebūtu jāredz pa ūdeni peldošas kolas pudeles un citus atkritumus, bet visādi citādi- mežonīgie krasti piedod šai vietai neparasti skaistu un romantisku auru.














Brīnišķīgi pavadīta silta pavasara diena. Un arī kāda tiesa smieklu devas- tieši šeit un tieši tagad daļu savas svētdienas ir nolēmusi pavadīt mana darba biedrene un priekšniece un laikam jau droši var teikt- līdzīgi domājošs cilvēks- Ilze Celma ar meitiņu Rūtu. Nebijām sarunājušas, bet satikāmies! :) 

Atceļā uz Rīgu sameklējam Ogres Zilo kalnu skatu torni, kas atrodas dabas parka teritorijā. Skatu tornis ir 30 m augsts. Tas atklāts 2013.gadā.  Meklējams Ogres Zilo kalnu rietumdaļā, netālu no Dubkalnu karjera. Līdz tornim var nokļūt pa Zilo kalnu takām, vai koka kāpnēm. No skatu platformas paveras ļoti plašs skats līdz pat Ķeguma HES ūdenskrātuvei un Rīgas torņiem. Es gan par to nevarēju pārliecināties, jo tālāk par torņa ''trešo stāvu'' nenokļuvu... Tornis nedaudz kustas, lasu, ka uz tā var atrasties ne vairāk kā 20 cilvēki un vispār- labāk trenēšu vestibulāro aparātu savās Aerial Yoga Riga nodarbībās, nevis Ogres Zilajos kalnos :).








Tikai dažas stundas ārpus mājas, bet tik daudz iespaidu! 





Komentāri

Anonīms teica…
nu redzi kā, tepat blakus un neko nezinam, atkal prieks par jaunu informaciju un par jūsu brīniškigo brivdienu.
Aija Elliņa teica…
Jā, es arī brīnos, ka šajās vietās bijām pirmo reizi! :)
RitaGri teica…
Ja dziļāk ieiet dabā, tad pamana arī pirmās vizbulītes un māllēpes. Un ūdenskritums ir skaists.
Es, izbraucot ar velosipēdu pa saviem ceļiem, vizbulītes varēju nepamanīt...
Sigita teica…
Caur Glāzšķūni ir braukts ciemos pie vecmammas, bet, nu re, par ūdenskritumu pirmoreiz dzirdu! :)
Ogres Zilajos kalnos man bija "darba komandējums". Patīkami pārsteidza šī vieta. Noteikti brauksim turp vēl. :) Ogrē ir vēl viena vieta, par kuru gribētos uzzināt, ko vairāk - dendroloģiskais parks "Lazdukalni". Aija, Tu tur neesi gadījumā bijusi? ;)
Aija Elliņa teica…
O, interesanti, paldies, Sigita, par informāciju, jāsameklē kas vairāk un jābrauc apskatīt!