Citrona un kokosriekstu kēksiņi


Spītīgi atsakoties no katras rūpnieciski gatavotās kūkas, ar kuru man piedāvā  panašķēties  darba vietā (jūs saprotat- kolektīvs liels, visiem ir kādi svētki... ), mājās tomēr šad tad ko uzcepu. Un ir viena laba lieta- neēdot pirktās kūkas, garšas kārpiņas neprasa ļoti saldu... Tā arī šie kēksiņi- mēreni saldi, ar citronu piegaršu un izteiktu ogu smaržu un vasaras sajūtu! 


Vajadzēs-

1) tasi kokosriekstu miltu (manā variantā- nedaudz kafijas dzirnaviņās samaltas kokosriekstu skaidiņas),
2) 1/2 tk sodu vai cepamos miltus (iztiku bez, jo neatradu šobrīd savā saimniecībā :)),
3) 3/4 tases jebkāda piena,
4) 1 citrona mizu (sarīvētu) un 1/4 tases citrona sulas aizstāju ar virtuves smalcinātājā samaltu citronu, pirms tam to nomizojot tā, lai nepaliek arī baltā mīkstā miziņas daļa,
5) 6 nelielas olas,
6) 2 ēd.kar. neitrālas garšas eļļas,
7) 6 ēd.kar.medus (daudzums pēc izvēles),
8) aptuveni vienu tasi saldētu ogu (man- mellenes un avenes).

Daru tā-

Sajaucu olas, miltus ar pārējām sastāvdaļām. Mīkla liekas pašķidra, pievienoju aptuveni 2 ēd.kar. rīsu miltu. Bet domāju, ka tas bija saistīts ar to, ka neizmantoju kokosriekstu miltus, bet samaltas skaidiņas, izmantojot miltus būtu savādāka struktūra.  Leju mīklu kēksu formiņās, katram kēksiņam pa virsu uzberu aptuveni ēdamkaroti saldētās ogas. Lieku   iesildītā cepeškrāsnī un cepu aptuveni 30 minūtes. 

Gatavs!







Komentāri

Irēna teica…
skaisti! Man ar šorīt bija keksiņi- no vārīto pupiņu masas :) kaut kas pazīstams tais bildēs :) :)
Aija Elliņa teica…
Kur recepte, Irēnīt? :)
Sigita teica…
Kolektīvam jāpiedāvā mainīt svētku tradīcijas - bez kūkām ;)