''Vienkārši suši''...


Tieši tā saucas Egmont Latvija izdotā grāmatiņa, kas saprotami un uzskatāmi pamāca, kā pašiem mājās gatavot šo gardo ēdienu. Protams, tīmeklis ir pilns ar visdažādākajām pamācībām, bet mēs šoreiz tā, pa vecmodīgo- grāmata galda vidū un darbojamies! 


Grāmatiņai klāt pievienots vesels komplekts- ir gan disks ar izdevuma autora padomiem suši gatavošanā, gan irbulīši, gan paklājiņš, pincete asaku izņemšanai no zivs un koka karotīte rīsu dzesēšanai un maisīšanai. 

Tā kā pēdējā laikā savās mājās organizējam tikai ''tematiskas ballītes'' ar pievienoto vērtību, tad arī šajā skaistajā pavasara dienā, pirms ķerties klāt pie suši, ar bērniem un draugiem aizstaigājam līdz Kobes dārzam un pavērojam sakuru ziedēšanu Uzvaras parkā. 



Viss nepieciešamais ir sagatavots iepriekš un tad jau atliek  ķerties klāt suši gatavošanai! 


Nepiespiestās sarunās un darbojoties virtuvē, laiks aizrit ātri un gala rezultātā tiekam pie maki suši jeb satītā suši un nigiri suši jeb saspiestā suši! 



Un īstenībā jau stāsts nav tikai par suši, bet arī par draudzēšanos, tikšanās reizēm, laika pavadīšanu kopā un tad nav svarīgi ko darām- cepam sklandraušus vai mācāmies gatavot suši! 

Jauku pavasari, mīļie! 


Komentāri

Irēna teica…
Vareni pastrādājuši! Man jau arī patīk tās vecmodīgās receptes- no grāmatas vai sava piezīmju blociņa...
Aija Elliņa teica…
Jā, Irēnīt, piekrītu! :)
Anonīms teica…
cik jauki, kad draugos ir cilvēks (Aija), kas māk organizēt pasakumus ar pievienoto vērtību, visiem prieks un visi tiecā suz tādām majam. LEPOJOS!