Maizes smarža mājā


Šķiet, ka elektrisko maizes krāsniņu  lielā popularitāte jau sen pagājusi... un tomēr- neaizmetiet tās pavisam prom, dažreiz var noderēt! Mūsmājās svaigu maizi cepam, kā agrāk cepām kūkas- ļoti īpašos gadījumos, viesībās vai kā šoreiz, līdzņemšanai ciemos.  

Šī recepte ir vienkārša kā 2 x 2 = 4. Un arī rezultāts vienmēr zināms un pozitīvs! 

Vajadzēs (vielas uzskaitītas tādā kārtībā, kādā jāievieto maizes krāsniņā)-

1) 300 ml ūdens,
2) 2 tk cukura,
3) 1,5 tk sāls,
4) 500 gr kviešu miltu (man- 250 gr kviešu milti, 250 gr pilngraudu speltas kviešu milti),
5) 1,5 tk sauso raugu,
6) ķimenes.

Daru tā: visas sastāvdaļas ievietoju maizes mašīnā, izvēlos atbilstošu programmu (''baltmaize'' vai ''normāla'' vai kā nu kuram kombainam tā saucas). Te var arī radoši izpausties, pievienojot dažādas garšvielas vai sēklas... Šoreiz mūsu maize ir ar melnajām olīvām, sasmalcinātu ķiploka daiviņu un svaigu timiānu no dobes.  

Pēc aptuveni 3 stundām- māja smaržo!  




Komentāri