Zivs filejas gabaliņi vokpannā


Ak, vasara! Bezatbildīgais laiks plānošanas un gatavošanas ziņā. Jo bērni bauda vasaras priekus ārpus Rīgas, pusdienas var paēst darbā, bet vakariņas (ja kaut ko var atrast ledusskapī)- kā sanāk. :) 

Mans glābiņš un jaunā mantiņa šovasar- vok panna. Tajā var ātri un nežēlīgi garšīgi sagatavot... teju jebko. 


Vajadzēs-

1) Zivs fileju (šajā reizē izmantota heka fileja),
2) čili pipariņu (svaigu), ingvera gabaliņu, sīpolu (es ņēmu šalotes sīpolu),
3) ''Blue Dragon''  Sweet&Sour mērci,
4) sasmalcinātus tomātus savā sulā,
5) nedaudz laima sulas.

Daru tā-
Sasmalcinu sīpolu, čili pipariņu (sēklas izņemt), un sarīvēju ingvera gabaliņu. Sakarsēju eļļu vok pannā un uz lielas uguns (jo gatavoju uz gāzes plīts) strauji apcepu  šīs trīs lietas. Pievienoju gabaliņos sagrieztu zivs fileju. Apkaisu ar sāli. Turpinu gatavot, nesamazinot temperatūru. Kad zivs jau gandrīz gatava, pievienoju smalcinātos tomātus un saldskābo mērci. Ļauju novārīties visam liekajam šķidrumam. Pievienoju nedaudz laima sulas. 

Kad mērce paliek nedaudz biezāka, skaidri redzams, ka ēdiens ir gatavs! 

Lai labi garšo! 





Komentāri