Latviski rudenīgā 'panna cotta'


Pagājušajā svētdienā sanāca paviesoties  kazu audzētavā. Tur mūs cienāja ar ļoti garšīgu 'panna cotta', kas taisīts no kazas piena produktiem. Kazas man nav, bet saldo gribās... 

Vajadzēs (aptuveni 6 porcijām)-

1) 500 ml saldā krējuma,
2) 200 ml piena,
3) aptuveni 180 gr želejas cukura ''Multi" (Dansukker), vaniļas cukuru,
4) ogas, augļus mērcei pēc izvēles (man- nedaudz ķirbja un ābolu ievārījuma, bumbieri, dārza mellenes),
5) piparmētru rotāšanai.

Daru tā- 

Katliņā uz lēnas uguns sildu saldo krējumu, pienu, želejas cukuru un tējkaroti vaniļas cukura. Kad cukurs izkusis un masa uzmet pirmo burbuli, ņemu nost no uguns. 

Leju trauciņos, kad atdziest lieku ledusskapī. Pievienoju nedaudz ievārījuma, bumbieri un mellenes. Rotāju ar piparmētas lapiņām.

Lai labi garšo!



Komentāri