Cūkgaļa ar papriku un burkāniem
Kārtējā recepte manā ''vokpannas izaicinājuma'' sērijā. Jāsaka, ka vēl neviens, šādi gatavots ēdiens, nav radījis vilšanos. Šodien pārvarēju savas bailes no cūkgaļas gatavošanas vokpannā, jo baidījos un nesapratu, kā var ātri pagatavot cūkgaļu. Izrādās, ka var!
Vajadzēs (aptuveni 4 pocijām)-
1) ~ 500 gr plāni sagrieztu cūkgaļu,
2) vienu sīki sasmalcinātu šalotes sīpolu,
3) īkšķa lieluma ingveru (es rīvēju),
4) pusi no lielas sarkanās paprikas (sagrieztu strēmelītēs),
5) vienu burkānu (sarīvētu tādās kā garenās skaidiņās),
6) sojas mērci,
7) citrona sulu,
8) eļļu cepšanai.
Daru tā-
Vokpannā sakarsēju eļļu. Pa daļām (es sadalīju 2 daļās) kārtīgi apcepu cūkgaļu. Cepu, kamēr tā paliek stingra un brūngana, gatavo izņemu no pannas un nolieku malā.
Pannā lieku cepties sīpoliņus, ingveru (pāris minūtes), tad pievienoju papriku un burkānu. Turpinu cept. Kad dārzeņi šķiet apcepušies, pievienoju gaļu, sojas mērci, nedaudz citrona sulas, ja nepieciešams, arī sāli. Ļauju visam kādu brīdi vēl cepties.
Pasniedzu ar rīsu nūdelēm un skābētu kāpostu salātiem.
Kurš māk, ēd ar irbulīšiem... pārējie- kā māk. :)
Lai labi garšo!
Komentāri