Uz Kaņiera ezera Niedrāju laipas


Pēdējā laikā ar ģimeni  izvēlamies dažādas pastaigu takas Pierīgā vai tās apkārtnē. Cik jauki, ja ir brīva diena, lai izbrauktu ārā no pilsētas, lai paelpotu gaisu un nedomātu ne par ko ikdienišķu (lasi- darbu, sadzīvi)! 

Līdz šim nebiju bijusi pie Kaņieru ezera. Atmiņā no agras jaunības vien palicis šis nosaukums- ar nelielu dēkainības pieskaņu!  Jo kādreiz vecāki pavadīja  vasaras pie Babītes ezera un tur bija viena tāda kolorīta  kompānija- pāris veči,  maluzvejnieki, kas atveda pa kādai zivij no šī ezera :).  Bet tas bija sen un nav taisnība un tam ir iestājies noilgums :) :).  


Tīmeklī lasām, ka Kaņiera ezers  atrodas Tukuma rajonā, Lapmežciema pagasta administratīvajā teritorijā. Tā vidējais dziļums ir 0.6 metri, bet maksimālais dziļums - 1.8 metri. Ezeram ir vairākas salas- skaitā 14!  Ezera platība ir 11,28 km². 

Pie ezera atrodas putnu vērošanas tornis un Niedrāju taka. Kaislīgi putnu vērotāji šeit var priecāties par jūras kraukļu koloniju, bet vērīgākie-  ieraudzīt planējam jūras ērgli.  Pārējo skatu pievērš lielā gulbju kolonija un baltie gārņi, kā arī skaistā ezera apkārtne. 



Niedrāju laipa ir izveidota 2013. gada vasarā. Tā sākas Riekstu pussalā un ved cauri Kaņiera ezera niedrājiem uz Andersalu. Tās garums ir apmēram 600 m. Taka ir izvietota uz pontoniem un ļauj iepazīt noslēpumaino niedrāju pasauli.





Mūsu pastaigas laikā te valda tik neparasts miers un nekustīgums. Nekas neliecina par to, ka ir Ziemassvētku laiks. Ja ne bērnu aktīvā vēlme apspriest redzēto, pastaiga noritētu pilnīgā klusumā. 

Ak jā, Priecīgus Ziemassvētkus, mīļie! 




Komentāri

Andris G teica…
Tas otrais "jūras krauklis" droši vien domāts "jūras ērglis".