Banoffee...


Ja jums mājās ir kāds, kuram ļoti garšo banāni un šim kādam ir jāsvin Dzimšanas dienu, tad Banoffee ir īstā kūka!  Savu nosaukumu ieguvusi, sakrustojot divus vārdus ''banana'' un ''toffee'' (banāns un konča- karamele), tā joprojām ir ļoti populārs deserts visā pasaulē un arī Lielbritānijā, no kurienes tā arī ir nākusi. Tīmeklī lasām, ka divi britu šefpavāri sāka savus ''eksperimentus'' ar šo kūku 1971. gadā, līdz 1974. tā iekļuva kādā pavārgrāmatā un sāka savu dzīvi

Vajadzēs-

1) cepumus (es pērku  RIMI divus iepakojumus bezglutēna apaļas formas cepumu),
2) vienu paciņu sviesta,
3) banānus,
4) 500 ml saldā krējuma,
5) vienu bundžu vārītā iebiezinātā piena ar cukuru,
6) melnu, rūgtu šokolādi, ar ko dekorēt kūku. 

Daru tā-

Sasmalcinu cepumus, sajaucu ar izkausētu sviestu. Masu lieku formā ar noņemamām malām, izlīdzinu un ievietoju ledusskapī. 

Kad pamatne atdzisusi, tai pa virsu izlīdzinu kondensēto vārīto pienu.  Tad lieku ripiņās sagrieztus banānus. Daudzums pēc jūsu izvēles. 

Pēdējā kārtā ir putots saldais krējums. Ja vēlaties, pievienojiet pavisam nedaudz cukura, tikai jārēķinās ar to, ka kūka jau tāpat būs ārkārtīgi salda.

Pārkaisu ar rīvētu rūgto šokolādi. 


Jārēķinās ar to, ka pat vislielākajiem saldumu mīļotājiem pietiks ar vienu šīs kūkas gabaliņu! 

Lai labi garšo.... 

Komentāri

Anonīms teica…
Fantastiska kūka un drizumā pamēgināšu pagatavot pati ! Linda :)
Aija Elliņa teica…
Lai izdodas, Linda! Jāsaka, ka mūsmājās jau tik bieži taisīta, ciemos nesta un viesiem dota, ka jāsecina- izdodas vienmēŗ! :)
Jana teica…
Cik garšīgi! )))