Pērļu grūbas ar gaļu un dārzeņiem


Ziemai piestāv silts ēdiens, virtuves omulība, čili karstums,  vai ne?

Vajadzēs-

1) 250 gr pērļu grūbas,
2) 2 burkānus,
3) sauju zaļo zirnīšu,
4) kūpinātu gaļu,
5) iepriekš vārītu buljonu,
6) sīpolu, čili piparus (svaigus vai kaltētus),
7) nedaudz eļļas.

Daru tā-

Gatavoju lielā čuguna pannā. Sakarsētā eļļā apcepu sasmalcinātus sīpolus, sīki sagrieztus burkānus un zaļos zirnīšus. Pievienoju sīki sagrieztu kūpinātu gaļu.  Šajā dārzeņu un gaļas maisījumā beru pērļu grūbas. Samaisu, pievienoju sāli, citas garšvielas pēc izvēles, čili (obligāti!). Pārleju ar iepriekš sagatavotu buljonu (man parasti tāds ir saldētavā, sagatavots ilgākam laikam) tā, lai visas sastāvdaļas ir pārklātas ar šķidrumu. Uz lēnas uguns, pārklātu ar vāku gatavoju, kamēr grūbas gatavas. 



Lai labi garšo! 


Komentāri

Ērika teica…
Veselīgi un garšīgi!