“Tūrisma, dabas izziņas un veselības infrastruktūras izveide dabas liegumā “Lielie Kangari””


Pēdējā gada diena mums uzdāvina maģisku laiku. Daba dod sniegu, bezvēju un pelēkās krāsas desmitiem nokrāsu. Ir patīkama ziemas diena, tieši tāda, kas sauc ārā no pilsētas. Braucam! 

Pa ceļam pamājam dzīvnieku patversmei  ''Ulubele'', apņemoties jaunajā gadā būt čaklākiem suņu staidzinātājiem.   Redzam arī pagriezienu uz sporta kompleksu ''333'', kurā esmu apņēmusies reiz mācīties braukt ziemas apstākļos...  

Pavisam drīz jau esam klāt!


Izrādās, ka Ropažu novada dabas liegumā ''Lielie Kangari'' ir izbūvēta nepilnus 2 km gara pastaigu, dabas izziņas un veselības taka. Lai arī tās oficiālā atklāšana gaidāma tikai 2019.gada 11.maijā, jau šobrīd tā ir atvērta apmeklētājiem- kustību un svaiga gaisa cienītājiem. Ir arī 33 m augsts skatu tornis. Ziemas spirgtā gaisa apņemti, gan tornī kāpt nesaņemamies. Arī uzraksts, ka tajā drīkst atrasties tikai 15 cilvēki, liek tajā nekāpt. Skatoties augšup, nevar saprast, cik cilvēku tajā jau tikuši. Mašīnu rinda uz lielceļa rāda, ka gribētāju ir ļoti daudz. 


Takā izvietota informācija gan veselīga dzīvesveida piekritējiem, gan informācijas tīkotājiem. 



Bet, kā jau minēju- ar dabas skaistumu šajā dienā nevar sacensties nekas. Pat daudzo takas apmeklētāju balsis  bijīgi pieklust un pastaiga izdodas mierīga un relaksējoša. 




Kārtīgā, sniegotā ziemas dienā, braucot uz Lielajiem Kangariem, jārēķinās ar ceļa īpatnībām- tas ir diezgan šaurs, slidens un līkumots. Arī es, labu gribēdama un apgriezties mājupceļa virzienā tīkodama, palieku ceļa malā ar spolējošiem riteņiem un ne uz priekšu vairs ne atpakaļ. Paldies kungam garāmbraucošā mašīnā, kas, ar visiem līdzbraucējiem, izkāpj no sava auto un ar prasmīgas konsultācijas palīdzību vien man palīdz izkustēties no vietas. Kā atceļā saka mana māsīca- mazā mašīnā ar pakaļējo piedziņu ir jāvadā līdzi spainītis ar granti 😊... Labs viss, kas labi beidzas! 


Vasarā brauksim vēl. 

Komentāri