Gandrīz tā pati 'šarlotka'


Rudens- ābolkūciņu laiks. Kopābūšanas un sarunu laiks, kūpošas tējas tases un sprakšķošas uguns kamīnā laiks...

Gandrīz 'šarlotka'- jo kviešu miltu vietā liku smalki maltus kukurūzas miltus. 


Vajadzēs-

1) 4 olas,
2) glāzi cukura,
3) glāzi miltu (man- kukurūzas, pirkti Rimi), tējkaroti cepamo pulveri, šķipsniņu sāls, 


4) ābolus (daudzums pēc jūsu izvēles), valriekstus, brūno cukuru, kanēli.

Daru tā-

Nomizoju un sagriežu ābolus. Gabaliņu lielumi pēc katra gaumes. Sajaucu tos ar nelielu daudzumu valriekstu, brūno cukuru un kanēli. Manu ābolkūciņu obligatā sastāvdaļa vienmēr ir garšvielas Garam masala šķipsniņa, bet tas nav obligāti.

Virtuves kombainā sāku putot 4 olas. Pakāpeniski pievienoju cukuru, turpinu putot nepārtraukti. Tāpat pakāpeniski pievienoju miltus un cepamo pulveri.  

Leju masu cepamajā formā, kas izklāta ar cepampapīru, uzberu 'ābolu +' maisījumu. 

Lieku iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Cepu aptuveni 40 minūtes. 

Māja smaržo! Lai labi garšo!





Komentāri