Vecmodīgs saldais ēdiens

Lai arī kāds (vārda dienu) Grinčs man mēģināja nolaupīt svētku  prieku Aiju dienā, es nepadodos. Neskatoties uz pamošanos ar temperatūru, galvas un muguras sāpēm, drudža strauju un brutālu nosišanu ar medikamentiem, braucienu uz ''šī brīža pasaulē vienīgās valdošās slimības'' testu, sestdienas rīts atausa ar laboratorijas slēdzienu NEGATĪVS. Un tad jau varēja ēst gan brokastis, gan atliktās svētku vakariņas, gan domāt par visu pārējo.... 

Kas vēl ir aizķēries skolēnu attālināto mācību pakās? Ļoti daudz kas. Visātrāk vajag realizēt ābolus. Domāts- darīts! Pieķeram klāt (arī no pakām) zemesriekstus un auzu pārlas.

Vajadzēs-

1) ābolus, 

2) zemesriekstus (nesālītus, protams),

3) rozīnes,

4) sviestu, cukuru, kanēli,

5) auzupārslas (vai četru graudu pārslas)

6) saldo krējumu (35%).

Daru tā-

Sagriežu ābolus, pievienoju rozīnes un zemesrieksus, cukuru un kanēli. Samaisu un atstāju uz kādu brīdi. 

Gatavoju divās pannās. Vienā izkausēju sviestu, pievienoju cukuru un auzu pārslas. Kā tajā bērnības dienu vienkāršajā saldajā ēdienā...

Otrā pannā lieku nedaudz pasautēties ābolu, riekstu, rozīņu maisījumu. Abu pannu saturu regulāri pamaisu. 

Kad abas lietas ir gatavas, savienoju kopā. Atliek saputot saldo krējumu, nedaudz pievienojot cukuru. Var ēst arī siltu ar saldējumu.


Lai labi garšo! 


Komentāri

RitaGri teica…
Sveicieni vēl vārda dienas nedēļas svētdienā!
Paldies par recepti! Kaut kad ko līdzīgu varētu būt gatavojusi strūdeles pildījumam?
Man gan tā nesaistās ar kaut ko senu, bet priecāšos, ja kļūs par kaut ko jaunu! Jo visas sastāvdaļas garšo!
Aija Elliņa teica…
Paldies RitaGri! :) jā, ir līdzīgs strūdeles pildījumam, pilnīgi noteikti! :)