Uzlabota... jeb ''parunā ar čaļiem''

Kad strādāju Rīgas Fondu biržā, viceprezidentam bija teiciens- parunā ar čaļiem. Tas nozīmēja- ja nepieciešams risināt kādu problēmu vai darīt kādu lietu, pirms tam vajag parunāt ar cilvēkiem par to, vismaz papļāpāt... Ja neko derīgu neuzzināsi, tad pašam varbūt radīsies kāda ideja, varbūt kāds padalīsies ar savu pieredzi, kas noderēs tev :)))).


Blogs jau laikam arī ir tieši šis process- parunāšana ar čaļiem :D, pat ja tās ir manas mīļās meitenes- blogdraudzenes!


Lūk, vakar saņēmu komentārā Ineses konstruktīvu kritiku, ka soma esot par garu... Man pašai it kā tā nelikās. Mani atkal mazliet neapmierināja apakšmalas, kā lai to pasaka- elastīgums. Tad nu šorīt, 6 no rīta, tieši sakarā ar Ineses komentāru man ienāca prātā doma, kas jādara! Izgriezu somu uz kreiso pusi, apakšmalā saspraudu, tad sadiedzu un tad nošuju apmēram kādu 1,5 cm malu. Ko ieguvu? Uzlaboju somas proprociju, padarot to nedaudz īsāku un arī atrisināju pārliekās elastības jautājumu- nošūtā vīle it kā veido somai saturīgāku ''dibena'' vai pamata daļu.


Secinājums viens- adot somu, lai arī konstruktīvi nevajag, bet nepieciešams taisīt vīli arī apakšmalā, jo adījums tomēr ir elastīgāks, nekā tamborējums.


Jā, un atbildot uz Ineses jautājumu, gatavas somas izmēri ir- platums ~ 32 cm un augstums 26 cm.


Parunā ar čaļiem! :)))))))

Komentāri

Irēna teica…
man jau patika arī tie iepriekšējie izmēri!:))
Aija Elliņa teica…
:D Nu re, tagad jāārda vaļā vai? :))))))
Nē, stingrībai tur tiešām kaut kas bija nepieciešams!
Inese teica…
nu re, iejaucos ar savu subjektīvo viedokli un sajaucu Tev prātu :))) Es jau vispār esmu mazo somiņu piekritēja - man pat darbā viena no iesaukām bija "mazo seksīgo somiņu īpašniece" :)
Vai tad oderīte nesatur formu? Es vēl neesmu uzadījusi savu sapņu somu, tāpēc nezinu, kā adījums uzvedas somas formātā...
Aija Elliņa teica…
Inese, esmu vilcienā, braucu uz Rīgu, un varu apgalvot, ka uzlabotā soma "uzvedās" lieliski. Paldies par vakardienas komentāru! Mācāmies visas kopā, tai skaitā arī no citu kļūdām. Un savām, protdms! :)
Sixspārne teica…
Man šis variants arī vairāk patīk. :) Jā, kā ar oderīti (ir/nav)? Tā jau arī uztur adīto somu - vismaz neizstiepj, vai kādam zīmulim neļauj cauri valdziņiem izlīst ārā. :)
Aija Elliņa teica…
Ir, ir oderīte, Sixspārne. nevaru izskaidrot, bet laikam šis variants ar to vīli bija nepieciešams šai somiņai :)
Anonīms teica…
ar vien jaukāk, bet tā arī bija labi, mazais rūķītis
oma